Antti Raanta
Antti Raanta

Antti Raanta vyměněný k Rangers, Chicago získalo Haggertyho

Chicago krátce po ukončení draftu vyměnilo finského brankáře Anttiho Raantu do New Yorku Rangers za 22letého útočníka Ryana Haggertyho. Ten má za sebou svou první sezonu v AHL, kde na farmě v Hartfordu nasbíral 33 bodů (15+18) a 34 trestných minut v 76 zápasech. Ve 14 utkáních playoff pak přidal 6 bodů (2+4). Rangers s ním podepsali smlouvu loni na jaře, když po podařené sezoně ukončil své působení v univerzitní soutěži. Na juniorském šampionátu v roce 2011 získal Haggerty s reprezentací USA zlatou medaili. Raanta v minulé sezoně odchytal za Chicago 14 utkání, do 11 střetnutí nastoupil na farmě v Rockfordu. Blackhawks s ním podepsali smlouvu na jaře 2013 po skvělé sezoně v Pori a výtečných výkonech na MS.

Raanta působil v Chicagu nadějným dojmem, dobrá čísla naznačovala, že by si zasloužil větší roli. V poslední sezoně jej ale z pozice dvojky vytlačil Scott Darling, na kterého Blackhawks do budoucna hodně sázejí, a Raanta se stal v týmu přebytečným. Po své první sezoně v zámoří si rodák z Raumy vysloužil novou dvouletou smlouvu, v příštím roce si tak ještě vydělá 750 tisící dolarů. Pokud by jej chtělo Chicago poslat na farmu, což se v konkurenci Coreyho Crawforda, Darlinga a možná i Anderse Nilssona, který má po skvělé sezoně v Kazani nakročeno zpět za oceán, zdálo pravděpodobné, musel by být Raanta zapsaný na listinu volných hráčů. Výměna oblíbeného brankáře tak visela ve vzduchu. Rangers během draftu podle očekávání vyměnili úspěšného náhradníka Cama Talbota a Raanta by tak měl v New Yorku krýt záda hvězdnému Henriku Lundqvistovi.

Ryan Haggerty (foto Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports)
Ryan Haggerty (foto Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports)

Haggerty získal s reprezentací USA zlato na World Hockey Challenge hráčů do 17 let a o rok později zvítězil i na MS18. V létě 2011 pak zamířil na universitu na RPI, kde strávil tři roky. V sezoně 2013–2014 nasbíral 43 bodů (28+15) ve 35 utkáních a byl vybrán do 1. All-Stars týmu ECAC. Nováčkovská smlouva, kterou poté Haggerty uzavřel s Rangers, mu vyprší v létě 2016.

  • Ryan Haggerty

    Haggerty USA

    31 let, Pravé křídlo
    0 gólů a 0 asistencí
  • Antti Raanta

    Raanta FIN

    34 let, Brankář
    Členem klubu: