Michal Kempný je blízko dohodě s Chicagem

Český obránce Michal Kempný (25) je podle informací Deníku Sport blízko dohodě s Chicagem. „Je pravděpodobná varianta, že tam odejdu,“ potvrdil rodák z Hodonína. „Ještě ale smlouva podepsaná není a ani nemůže být. Samozřejmě ale, že by mě to hodně lákalo. NHL byla vždycky mým snem a uvidíme, jak to všechno dopadne.“ Kempný odehrál letošní sezonu v Avantgardu Omsk, kam odešel před rokem z brněnské Komety, a v 59 zápasech nasbíral 21 bodů (5+16) a 48 trestných minut. Do statistiky +/- si zapsal +18 a třikrát byl vyhlášen obráncem týdne KHL. V 11 střetnutích playoff pak zaznamenal 2+2, 12 trestných minut a +7. V současnosti se Kempný připravuje s národním týmem na světový šampionát a figuruje také v nominaci české reprezentace pro Světový pohár.

V extralize odehrál za Kometu a Slavii přes 200 utkání a vybojoval dvakrát bronz a dvakrát stříbro. Českou republiku reprezentoval Kempný na jednom juniorském šampionátu a z MS18 divize 1A si přivezl v roce 2008 zlatou medaili. „KHL je kvalitnější soutěž než extraliga a hraje se tam jiný styl hokeje, hodně se bruslí. Po roce stráveném v Rusku jsem si zvykl na rychlejší hru, a to si myslím, že mi hodně prospělo,“ říká Kempný.

„Mohu potvrdit, že s Chicagem hovoříme. Dohromady jsme se spojili asi se čtyřmi týmy NHL,“ uvedl hokejistův agent Aleš Volek. Již dříve s podobnou informací přišel Darren Dreger z kanadské televizní stanice TSN, přičemž také zmínil Blackhawks. O tom, že je Kempný blízko dohodě právě s Chicagem, hovořil krátce pro Aktuálně.cz i konkurenční hokejový agent, Vladimír Vůjtek ml.

  • Michal Kempný

    Kempný CZE

    33 let, Obránce
    Členem klubu: