Antti Raanta
Antti Raanta

Antti Raanta povolán; Nikolai Khabibulin zraněný

Blackhawks před zápasem se San Jose povolali z Rockfordu brankáře Anttiho Raantu na místo zraněného Nikolaie Khabibulina. Khabibulin se zranil v 1. třetině zápasu v Nashvillu, když se pokusil udělat rozklek proti střele Webera. Zbytek utkání musel dochytat Corey Crawford. Doplněno: MacCaruth a Lefebvre byli povoláni do Rockfordu.

Khabibulin v letošní sezoně nastoupil do 4 zápasů, ale dochytal pouze první 2 utkání. Ve 3. utkání byl krátce po polovině střídán a ve 4. se v 1. třetině zranil. V statistikách tak má zapsánu jednu výhru a jednu porážku v prodloužení. Nelichotivý je jeho průměr 5,00 obdržených branek na zápas a ani úspěšnost zákroků 81,1% nikoho neoslní.

Čtyřiadvacetiletý Raanta prožívá letos debut v zámoří. V Rockfordu zatím nastoupil ve 14 zápasech a má bilanci 7-5-0, průměr 2,83 branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,4%. To jestli nastoupí i v dresu Blackhawks, zatím není jisté, ale čím déle absence Khabibulina bude trvat, tím větší pravděpodobnost jeho startu v NHL je.

V návaznosti na povolání Anttiho Raanty do Chicaga museli povolat IceHogs brankáře Maca Carrutha a spolu s ním povolali i Philippa Lefebvrea. Carruth letos odchytal 8 zápasů v ECHL za Toledu s bilancí 4-3-0 s průměrem 2,50 branky na zápas a úspěšností zákroků 92,7%. Lefebvre odehrál za Toledo teprve 1 zápas bez bodu, předtím nasbíral 7 bodů (2+5) v 9 zápasech za Cincinnati.

  • Mac Carruth

    Carruth USA

    32 let, Brankář
  • Corey Crawford

    Crawford CAN

    39 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Nikolai Khabibulin

    Khabibulin RUS

    51 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Philippe Lefebvre

    Lefebvre CAN

    33 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Antti Raanta

    Raanta FIN

    34 let, Brankář
    Členem klubu: