Patrick Kane proniká obranou Winnipegu
Patrick Kane proniká obranou Winnipegu

Patrick Kane hráčem měsíce listopadu v NHL!

Útočník Patrick Kane získal ocenění pro nejlepšího hráče NHL za listopad. Americký reprezentant, který v minulém měsíci oslavil 25. narozeniny, bodoval ve 12 zápasech v řadě a celkem v 15 utkáních nastřílel 9 gólů a na 10 přihrál. Blackhawks vyhráli 12 střetnutí (Kane vstřelil 4 vítězné branky) a posunuli se na 1. místo v soutěži.

S 9 zásahy byl Kane v listopadu druhým nejlepším střelcem v lize, a jen ve dvou z 15 zápasů nebodoval. Celkem je na 5. místě v tabulce produktivity (30 bodů ve 28 utkáních), se 16 góly je pak mezi střelci na třetí přičce. S pěti vítěznými trefami je na čele NHL.

Kane byl jedničkou na draftu 2007, hned ve své první sezoně nasbíral 72 bodů a získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL. S Chicagem vyhrál dva Stanley Cupy a letos na jaře si odnesl Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče playoff. Za Blackhawks dosud odehrál 474 zápasů, ve kterých nasbíral 454 bodů (165+289). Na minulé olympiádě ve Vancouveru přispěl americké reprezentaci k zisku stříbrných medailí.

Druhým nejlepším hráčem NHL v listopadu byl vyhlášen Evgeni Malkin z Pittsburgh. Ten byl nejproduktivnějším hokejistou v uplynulém měsíci, když v 15 střetnutích nasbíral 25 bodů (4+21). Na třetím místě byl pak oceněn brankář Josh Harding z Minnesoty, který úspěšně bojuje s roztroušenou sklerózou a Wild v listopadu vychytal 8 výher ve 12 zápasech. Harding likvidoval střely s 92,6% úspěšností, v průměru inkasoval 1,88 gólu na utkání a proti New Jersey zaznamenal čisté konto. Stále více hlasů se pak v zámoří ozývá na jeho podporu pro účast na ZOH v Soči, kde se jinak předpokládá nominace Kanady pro trojici Luongo, Price a Smith.

  • Patrick Kane

    Kane USA

    35 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: