Vincent Hinostroza
Vincent Hinostroza

1. den MSJ: Vincent Hinostroza vsřelil gól

Při úvodním dni Mistrovství světa juniorů v Malmö ve Švédsku se představily hned tři naděje Blackhawks. V dresu USA se radovali ze snadné výhry na Českem 5:1 útočníci Ryan Hartman a Vincent Hinostroza a v dresu Švédska se též z výhry 5:3 nad Švýcarskem radoval obránce Robin Norell.

Na vítězství USA nad Českem se bodově podíleli oba zástupci Blackhawks. Ryan Hartman si připsal asistenci u přesilovkového gólu na 2:0 ve 3. minutě utkání a v zápase vystřelil 3x na branku. Vincent Hinostroza pak dovršil pak celkové skóre v 58. minutě, když v samostatném úniku překonal brankáře Dolejše blafákem do bekendu. Hartman nastupoval na pravém křídle 2. útoku USA, který vedla velká naděje amerického hokeje Jack Eichel, kterému je 17 let. Hinostroza pak hrál v centru 4. útoku a vyhrál 6 z 8 vhazovaní, která v zápase absolvoval. Oba zástupci Blackhawks byli v utkání docela vidět a především Hinostroza ukazoval, jak má šikovné ruce a umí dobře kličkovat.

V zápase Švédska a Švýcarska byli Švýcaři favoritovi utkání dlouho vyrovnaným soupeřem, když dvakrát dokonce vedli, ale vítězný gól nakonec dali Švédové ve 43. minutě v přesilové hře a pojistku v podobě 5. gólu přidali necelé 3 minuty před koncem utkání. Obránce Norell nastupoval ve 3. obranné dvojici a do statistik si zapsal pouze jeden záporný bod do statistiky +/- za účast na ledě při druhém švýcarském gólu. Kromě toho chodil na bránění oslabení, ale to se Švédům příliš nedařilo, protože v oslabení dvakrát inkasovali a u obou gólů byl na ledě také Norell, který byl tedy na ledě u všech obdržených branek.

  • Ryan Hartman

    Hartman USA

    29 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Vincent Hinostroza

    Hinostroza USA

    30 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Robin Norell

    Norell SWE

    29 let, Obránce
    Členem klubu: