Michal Rozsíval při slovenské akci, kdy v české brance skončil obránce Meszároš
Michal Rozsíval při slovenské akci, kdy v české brance skončil obránce Meszároš

Česko jde do čtvrtfinále s USA, Slovensko na turnaji končí

Česká republika šla v derby rychle do vedení a ve 36. měla po Červenkově gólu náskok už 4:0, Marián Hossa ale táhl Slovensko za obratem. Dvěma góly (u obou asistoval Michal Handzuš) vykřesal naději a Surový pak kontaktní brankou zadělal na drama, na vyrovnání už však Slováci nedosáhli a nakonec prohráli 5:3. ČR velmi dobře zachytal brankář Pavelec a vítězové se mohli spolehnout také na úspěšné přesilovku. Zatímco Slovensko na turnaji končí, česká reprezentace jde zítra od 18 do čtvrtfinálového boje proti USA. Kanada bude hrát s Lotyšskem, které překvapilo a vyřadilo Švýcary, Švédsko se utká se Slovinskem. Poslední dvojici pak tvoří Finové a domácí Rusko.

Michal Rozsíval se vrátil do sestavy a ve dvojici s Gudasem nahradil lehce zraněného Barinku. S 13:23 byl ale nejméně vytěžovaným obráncem Hadamczikova výběru. Jednou vystřelil na branku a připsal si -1 za účast na ledě.

Marián Hossa se raduje z gólu
Marián Hossa se raduje z gólu

Marián Hossa (18:41, stejně jako Tatar) a Michal Handzuš (21:19) byli již tradičně nejvytěžovanějšími útočníky Slovenska. Hossa zapsal dvouminutový trest za hákování, +2 do statistiky +/- a z pěti střel byl dvakrát úspěšný. Nejprve využil lehce nepřehledné situace k první brance SR krátce před druhou přestávkou, ve 48. se pak trefil znovu. Handzuš posunul Tatarovi, jehož lehkou střelu bekhendem vykopl Pavelec přímo k Hossovi, který pak svým typickým způsobem propálil kotouč do sítě. Handzuš zaznamenal také +2 a vyhrál 16 z 28 vhazování.

  • Michal Handzuš

    Handzuš SVK

    47 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Marián Hossa

    Hossa SVK

    45 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Michal Rozsíval

    Rozsíval CZE

    45 let, Obránce
    Členem klubu: