Teuvo Teräväinen
Teuvo Teräväinen

Blackhawks povolali Jeremyho Morina a Teuva Teräväinena

Chicago dnes povolalo útočníky Jeremyho Morina z Rockfordu a Teuva Teräväinena z Jokeritu Helsinky. 22letý Morin nastřílel v posledních 18 zápasech 15 branek, celkem jich má na kontě 24 a je na 7. místě v AHL. Ve 47 utkáních nasbíral celkem 47 bodů (24+23). Za Chicago letos už odehrál 15 zápasů (1+4). 19letý Teräväinen byl se 44 body (9+35) ve 49 zápasech nejproduktivnějším hráčem Jokeritu (a 7. v Liize), jeho tým ale po víkendu vypadl s Hämeenlinnou 2:0 na zápasu a on se tak může oficiálně připojit k Blackhawks. Na přelomu roku Teräväinen, kterého Hawks draftovali předloni v 1. kole, zářil na juniorském šampionátu, kde 15 body (2+13) v 7 zápasech dovedl Finsko ke zlatu.

Jeremy Morin skóruje proti Iowě
Jeremy Morin skóruje proti Iowě

Povolání Morina a Teräväinena je stejně jako podpis smlouvy s Mattem Careym možné jen s ohledem na to, že Blackhawks zapsali na listinu dlouhodobě zraněných hráčů Patricka Kanea. Podle trenéra Joela Quennevilla bude chybět asi 3 týdny a na playoff by tak měl být připravený. Nyní podle platných regulí NHL nemůže nastoupit dříve než za 24 dní nebo než Chicago odehraje alespoň 10 zápasů.

Zatím není jasné, jak hodlají tuto trojici nadějných hokejistů Blackhawks využít. V tuto chvíli víme pouze to, že Carey bude dnešní zápas sledovat z tribuny a zítra se zapojí do tréninku, a že Teräväinen, který před sezonou nastoupil do dvou přípravných zápasů, už přicestoval do Chicaga. Zdálo se, že Brandon Saad by už měl být pro dnešní duel s Carolinou zdravý, pokud tomu tak nebude (nebo pokud trenéři vyřadí ze sestavy Petera Regina), dostane zřejmě příležitost Morin.

  • Matt Carey

    Carey CAN

    32 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Patrick Kane

    Kane USA

    35 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Jeremy Morin

    Morin USA

    32 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Peter Regin

    Regin DEN

    37 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Brandon Saad

    Saad USA

    31 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Teuvo Teräväinen

    Teräväinen FIN

    29 let, Střední útočník
    Členem klubu: