Kevin Hayes
Kevin Hayes

Kevin Hayes v nominaci USA pro MS, Teuvo Teräväinen nejede

Devatenáctiletý útočník Teuvo Teräväinen se do finské nominace na MS v Minsku nevešel. Kapitán zlatého výběru Finska na letošním juniorském šampionátu odešel poté, co Jokeritu skončila sezona, do zámoří, ve třech zápasech za Blackhawks nebodoval a klub ho poslal na farmu do Rockfordu. V 5 duelech za IceHogs vstřelil dvě branky, jenže Rockford do playoff nepostoupil. Na rozdíl od většiny dalších hráčů Hogs se Teräväinen nevrátil do Chicaga, ale vydal se do přípravy finské reprezentace, kde nakonec neuspěl. Do Minsku se naopak podívá o dva roky starší Kevin Hayes, který letos uzavřel své působení na Boston College (132 bodů ve 142 zápasech, titul v NCAA v roce 2012). Pokud s ním Hawks nepodepíší smlouvu do poloviny srpna, může se Hayes domluvit na kontraktu s kterýmkoli týmem NHL. Chicago jej draftovalo v 1. kole v roce 2010.

Na světový šampionát v Bělorusku pocestuje také několik bývalých hráčů Blackhawks: Troy Brouwer (Kanada, Washington), Jimmy Hayes (USA, Florida), Cristobal Huet (Lausanne, Francie) a  Petri Kontiola (Finsko, Chelyabinsk). Na farmách Chicaga v Norfolku a Rockfordu hrávali Yorick Treille (Francie, Grenöble), Alexander Salák (ČR, Petrohrad) a Mathis Olimb (Norsko, Frölunda). Před dvěma lety se kempu nováčků zúčastnili mj. Miks Indašis (Lotyšsko, Riga) a Denis Hollenstein (Švýcarsko, Ženeva). Za Švédsko nastoupí i Simon Hjalmarsson (Linköping), útočník, o kterého se podle zpráv ze zámoří Blackhawks letos na jaře zajímají. Hjalmarsson není příbuzným současného obránce Hawks Niklase a před lety jej draftovali St. Louis Blues. V kádru Běloruska je obránce Kirill Gotovets, jehož právě získali Blackhawks loni z Tampy Bay, do budoucna se s ním ale nepočítá. Gotovets po skončení své univerzitní kariéry dohrál letošní sezonu na farmě Nashvillu v Milwaukee.

Teräväinen na sebe v přípravě finského národního týmu upozornil i tímhle karambolem u střídačky s Leo Komarovem a Jorim Lehterä v nedělním utkání proti ČR. Finsko vyhrálo 2:1 po nájezdech a Teräväinen si připsal bod za asistenci. Finové zvítězili ve všech třech zápasech na Švédských hrách, Teräväinen ale nastoupil jen do toho posledního.

  • Kirill Gotovets

    Gotovets BLR

    32 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí
  • Troy Brouwer

    Brouwer CAN

    38 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Jimmy Hayes

    Hayes USA

    34 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Kevin Hayes

    Hayes USA

    31 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Cristobal Huet

    Huet FRA

    48 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Petri Kontiola

    Kontiola FIN

    39 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Mathis Olimb

    Olimb NOR

    38 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Alexander Salák

    Salák CZE

    37 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Teuvo Teräväinen

    Teräväinen FIN

    29 let, Střední útočník
    Členem klubu: