Marián Hossa po vstřelení 2. branky v utkání s Vancouverem
Marián Hossa po vstřelení 2. branky v utkání s Vancouverem

Marián Hossa vyhlášen 1. hvězdou týdne NHL

Útočník Chicaga Blackhawks Marián Hossa byl vedením NHL vyhlášen 1. hvězdou týdne NHL za týden od 9. do 15. února. Společně s ním byli ocenění útočník Los Angeles Tyler Toffoli a brankář Nashvillu Pekka Rinne. Hossa je letos prvním hráčem Blackhawks, který byl vyhlášen jednou z hvězd týdne.

Hossa, který oslavil před měsícem 36. narozeniny, byl s 5 góly ve 4 utkáních nejlepším střelcem uplynulého týdne NHL a se 6 body se dělil o místo neproduktivnějšího hráče. Svůj skvělý týden zahájil 9. února, když se 2x trefil do sítě Arizony při porážce 2:3 po nájezdech. Další 2 branky přidal 11. února proti Vancouveru při porážce 4:5 v prodloužení. Svým druhým gólem vyrovnal 55 vteřin před koncem 3. třetiny na 4:4. To byl již jeho 3. zápas v řadě se 2 góly (trefil se 2x i 8. února proti St. Louis) a stal se tak teprve 6. hráčem v historii Blackhawks, který zaznamenal 3 vícególové zápasy v řadě. Čtyři vícególové zápasy v řadě se v historii Blackhawks nikomu nepovedly a nepovedlo se to ani Hossovi, i když nebyl daleko, když proti New Jersey vstřelil gól a přidal přihrávku při vítězství 3:1. V posledním utkání týdne 15. února proti Pittsbughu Hossa nebodoval.

Druhou hvězdou týdne byl Toffoli, který nasbíral rovněž 6 bodů (4+2) ve 3 zápasech a třetí hvězdou týden byl Rinne, který vychytal Predators 3 výhry ve 3 zápasech s průměrem 1,30 branky na zápas a úspěšností zákroků 95,4%.

  • Marián Hossa

    Hossa SVK

    45 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: