Patrick Kane v utkání proti Edmontonu
Patrick Kane v utkání proti Edmontonu

Patrick Kane je zraněný a bude asi 12 týdnů mimo hru

Patrick Kane letos svou nadějně rozjetou jízdu za Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče soutěže do cíle nedotáhne. V utkání s Floridou jej strčil na mantinel obránce Petrovic, Kane si zlomil klíční kost a do konce základní části už určitě nenastoupí. Pokud se Blackhawks probojují do playoff a následně zvítězí ve dvou sériích, mohl by se Kane pro případné finále Západní konference vrátit do hry. Šestadvacetiletý Američan v 60 zápasech nasbíral 64 bodů (27+37), je jasně nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem svého týmu a o prvenství v kanadském bodování NHL se nyní dělí s Bäckströmem z Washingtonu. Blackhawks povolali z farmy Teräväinena a do Rockfordu odeslali uzdraveného Van Riemsdyka. Patrick Sharp zaznamenal svůj 500. bod za Chicago.

Chicago zapsalo Kanea na listinu dlouhodobě zraněných a v rozpočtu se jim tak jen pár dní před uzávěrkou přestupů uvolnilo dost finančních prostředků. Pokud ale získají nějakou posilu do útoku, s ohledem na smlouvy stávajících hráčů se téměř s jistotou bude jednat o hokejistu, který má kontrakt pouze do konce sezony.

V hlavním týmu nyní nahradí Kanea Teuvo Teräväinen, kterého Hawks povolali z farmy v Rockfordu. V Chicagu letos odehrál 15 utkání, ve kterých si připsal 4 body (2+2). Za IceHogs pak nastoupil k 39 duelům, kdy nastřílel 8 branek a přidal 16 asistencí.

Opačným směrem míří obránce Trevor Van Riemsdyk, který se dal do pořádku po zloměnině čéšky, kterou utrpěl 16. listopadu. IceHogs hrají v pátek a sobotu dvojzápas proti Texasu a Van Riemsdyk by se tak měl minimálně v těchto dvou střetnutích rozehrávat v nižší soutěži. Za Blackhawks letos odehrál 18 zápasů a připsal si jeden bod za přihrávku.

Patrick Sharp si proti Floridě připsal svůj 500. bod za Blackhawks a stal se tak 15. hráčem v historii klubu, který dosáhl na tento milník. Sharpovi se to podařilo během druhé třetiny, když se asistencí podílel na gólu Krise Versteega, který z dorážky zvýšil na 2:0.

  • Patrick Kane

    Kane USA

    35 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Patrick Sharp

    Sharp CAN

    42 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Teuvo Teräväinen

    Teräväinen FIN

    29 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Trevor Van Riemsdyk

    Van Riemsdyk USA

    32 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Kris Versteeg

    Versteeg CAN

    37 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: