Blackhawks povolali Trevora Van Riemsdyka

Chicago dnes povolalo do hlavního týmu obránce Trevora Van Riemsdyka. Ten 7. dubna podstoupil operaci zápěstí a do hry se mohl podle předpokladů vrátit asi po 8 týdnech, tedy na začátku června. Blackhawks podepsali s Van Riemsdykem smlouvu poté, co před rokem skončil na University of New Hampshire (zde vynechal jaro kvůli zranění kolene), a třiadvacetiletý Američan se v přípravném kempu prosadil do sestavy. Za Chicago debutoval v 18 utkání (0+1) a nevedl si vůbec špatně, dokud jej nevyřadilo opět poraněné koleno. Na farmě v Rockfordu poté nastoupil do 8 zápasů (0+3). V Chicagu by se měl nyní zapojit do tréninku s dalšími náhradníky, zatím není jasné kdy a jestli vůbec s ním mohou trenéři počítat na soupisku.

Hawks povolali čtyři hráče, do sestavy naskočí Cumiskey

Obránce Kyle Cumiskey si po pěti letech zahraje playoff, ve druhém utkání proti Anaheimu by měl nahradit v sestavě Davida Rundblada. Na tréninku se Cumiskey objevil napravo ve dvojici s Oduyou a přestože je menší postavy, Hawks si od něj slibují zlepšení v obranné fázi, kde by měl využít svou rychlost a pohotovost. Na začátku sezony odehrál za Chicago sedm zápasů, zbytek roku pak strávil na farmě v Rockfordu (2+18 a 10 trestných minut v 54 utkáních). Poté, co IceHogs vypadli ve 2. kole playoff AHL s Grand Rapids, povolali Hawks do hlavního týmu útočníky Hartmana a Danaulta a obránce Pokku se Svedbergem. Johns si v posledním utkání sezony zlomil předloktí a stejně jako ostatní hráči Rockfordu už by měl odcestovat domů. ➜ Více

IceHogs prohráli ve 2. kole s Grand Rapids 1:4

Rockford musel v neděli na domácím ledě zvítězit, aby se ještě udržel ve hře, to se mu ale nepovedlo a svou cestu za Calder Cupem končí ve druhém kole. Griffins získali vedení v 6. minutě, když přesilovku využil kanonýr Pulkkinen. Krátce po přestávce inkasovali Hogs podruhé a trenéři poslali do branky náhradníka Carrutha. Toho brzy z dorážky překonal svou první trefou v playoff Tvrdoň a o vítězi bylo v podstatě rozhodnuto. O chvíli později se hned po vhazování prosadil Kero, jenže po laciné brance Bertuzziho to bylo ve 33. minutě opět o tři góly. Ve třetí třetině Hogs jednou inkasovali do prázdné a pak ještě dvěma zásahy zmírnili skóre. S Griffins vypadli 1:4 na zápasy. V utkání se zranil ve skvělé formě hrající obránce Stephen Johns, z haly prý odcházel s dlahou na ruce.

Rockford prohrál čtvrtý zápas a je krok od vyřazení

IceHogs se vrátili domů se ztrátou 2:0 na zápasy a i když ve středu na vlastním ledě uspěli 4:1, o den později se jim nepodařilo výhru zopakovat. Už ve 13 vteřině prodloužení rozhodl Bertuzzi. Rockford tak prohrává s Grand Rapids už 3:1, hrozbu vyřazení bude poprvé odvracet v neděli a to stále před svými fanoušky v BMO Harris Bank Center. Ve třetím utkání série Griffins využili jen jednu z osmi přesilovek, v té pětiminutové na začátku zápasu po trestu Basse navíc sami inkasovali. V 29. minutě vstřelil už svou 12. branku (!) v 8 utkání playoff Pulkkinen, jenže ve třetí třetině domácí uklidnil Johns a do prázdné pak uzavřel skóre Abbott. Ve čtvrtek šli do vedení Griffins po šikovné teči Bertuzziho. Danault pak sice v polovině zápasu srovnal, v prodloužení ale Leighton jen vyrazil Mieleho střelu před sebe a Bertuzzi vystřelil tři mečboly Grand Rapids.