Bondra bude hrát v Rockfordu, na farmu jde také Svedberg

Radovan Bondra (20) byl sice odeslán zpět do svého juniorského týmu v Prince George, ve své třetí sezoně ve WHL však stihl jen jediné utkání. Na smlouvě se totiž dohodl s farmou v Rockfordu a posílí tedy IceHogs. V AHL už Bondra loni nastoupil do pěti střetnutí (bez bodu a -6), tentokrát by ale mohl dostat více prostoru. S kanadskou juniorkou se rozloučil s bilancí 47+46 ve 121 zápasech (a 2+3 v šesti utkáních playoff), před odchodem do zámoří působil v Košicích. Blackhawks si urostlého útočníka a trojnásobného účastníka juniorského šampionátu vybrali v 5. kole předloňského draftu. Chicago zároveň zapsalo na listinu volných hráčů vysokého švédského obránce Viktora Svedberga a pokud si jej nikdo nevybere, zamíří znovu do Rockfordu, kde už odehrál 175 střetnutí (8+41, 176 trestných minut a +21). Přes waivers prošli brankář Glass s forvardem Baunem a oba se začnou na novou sezonu připravovat také s IceHogs.

Alexandre Fortin poslán do Rockfordu

Po přípravném utkání s Columbusem na domácím ledě vedení Blackhawks opět zúžilo soupisku, tentokrát o jednoho hráče. V kempu dále nebude pokračovat útočník Alexandre Fortin, který byl odeslán do Rockfordu. Dvacetiletý útočník odehrál jeden přípravný zápas, ve kterém za 12 minut 2x vystřelil a jednou byl vyloučen. Do Rockfordu byli rovněž odesláni utočník Kyle Baun a brankář Jeff Glass, kteří prošli přes listinu volných hráčů. Na soupisce Blackhawks tak zůstává 37 hráčů, přičemž Hossa, Rozsíval a Snuggerud jsou mimo hru.

Chicago zúžilo kádr a Bondra se vrací do juniorky

Blackhawks provedli první velké zúžení kádru a na soupisce nyní zůstává 37 hokejistů. Do svých juniorských týmů se vrací útočník Radovan Bondra (Prince George) a obránce Henri Jokiharju (Portland), kterého si Hawks vybrali v 1. kole posledního draftu. John Mitchell, Drew Miller a Mark Stuart si na zkoušce smlouvu nevybojovali a s týmem se již nepřipravují (první jmenovaný pokračuje v kempu Columbusu). Na farmu do Rockfordu zamířili útočníci Highmore, Iacopelli, Johnson, Knott a Louis, obránci Norell s Dahlströmem a stejný osud potká také křídelníka Bauna s brankářem Glassem, pokud si je nikdo nevybere z listiny volných hráčů. Na zkoušce v Chicagu neuspěla ani pětice dalších hokejistů, kteří už mají podepsanou smlouvu s IceHogs (Pelletier, Press, Raddysh, Sikura a Tomkins). Do přípravného kempu se v Rockfordu pro začátek zapojí 24 hráčů.