Jonathan Toews byl nominován na Messier NHL Leadership Award

Kapitán Chicaga Blackhawks Jonathan Toews byl nominován na cenu pro hráče, který prokazoval v sezoně největší vůdčí schopnosti na ledě i mimo led - cenu Marka Messiera. Toews je nominován na tuto cenu podruhé ve své kariéře, minulou sezonu ovšem cenu nezískal. Dalšími finalisty na tuto cenu jsou losangeleský Dustin Brown a anaheimský Ryan Getzlaf. O ceně rozhoduje sám Mark Messier, po kterém je cena pojmenovaná, na základě návrhů z vedení ligy, klubů i fanoušků. Vítěz bude vyhlášen 24. června na předávání cen v Las Vegas.

Více

Duncan Keith byl nominován na Norris Trophy

Obránce Chicaga Blackhawks Duncan Keith byl nominován na cenu pro nejlepšího obránce NHL - cenu Jamese Norrise. Keith je nominován na tuto cenu podruhé ve své kariéře, při své první nominaci v roce 2010 tuto cenu získal. Dalšími finalisty na tuto cenu jsou bostonský Zdeno Chára a nashvillský Shea Weber. Vítěz bude vyhlášen 24. června na předávání cen v Las Vegas.

Více

Jonathan Toews byl nominován na Selke Trophy

Kapitán Chicaga Blackhawks Jonathan Toews byl nominován na cenu pro nejlépe bránícího útočníka NHL - cenu Franka J. Selkeho. Toews je nominován na tuto cenu potřetí ve své kariéře a za loňský rok je držitelem této ceny. Dalšími finalisty na tuto cenu jsou bostonský Patrice Bergeron a losangeleský Anze Kopitar. Vítěz bude vyhlášen 24. června na předávání cen v Las Vegas.

Více

Výroční ceny Rockfordu IceHogs

Před posledním domácím utkáním základní části (též posledním utkáním sezony) vedení Rockfordu IceHogs ocenilo své nejlepší hráče v uplynulé sezoně. Ceny dostali Jeremy Morin, Adam Clendening, Klas Dahlbeck, Garret Ross, Brandon Mashinter, Wade Brookbank, Terry Broadhurst a Pat Mullane. Následné utkání proti Charlotte se IceHogs pak vydařilo, když vyhráli 7:3 (5 branek vstřelili v přesilovce) a sezonu zakončili na 9. místě Západní konference (tedy na 1. nepostupové příčce. Celkem nasbíral 79 bodů v 76 zápasech (35-32-9) a skončili 4 body za poslední postupující Oklahomou. Poměr gólů měli 234:262. Závěrečný boj o playoff se jim vůbec nevydařil, když z posledních 10 zápasů 7 prohráli. ➜ Více

Adam Clendening vybrán do 1. All-Stars týmu AHL

Obránce Adam Clendening byl dnes vybrán do 1. All-Stars týmu AHL. 21letý hokejista, kterého si Blackhawks vybrali ve 2. kole na draftu 2011, se dostal do All-Stars výběru už loni, když byl jako nováček nominován do druhé pětky.
Letos je s 56 body (12+44) v 70 zápasech nejproduktivnějším hráčem IceHogs a druhým mezi obránci v celé soutěži. Bývalý hráč Boston University má dvě zlata z MS hráčů do 18 let a patří k největším nadějím Chicaga. Clendening je nyní prvním hráčem v klubové historii IceHogs, který byl vybrán do 1. All-Stars týmu AHL. ➜ Více

Pat Mullane získal charitativní ocenění za IceHogs

Pat Mullane získal klubové ocenění Muž roku za příspěvek místní komunitě a pomoc v charitativních projektech. 23letý nedraftovaný hokejista hraje svou první sezonu mezi profesionály a v Rockfordu si dosud připsal 10 bodů (5+5) a 11 trestných minut ve 42 zápasech. Dalších 11 utkání pak odehrál v Toledu v ECHL (2+2). Před příchodem mezi profesionály strávil Mullane čtyři roky na Boston College, kde se dvakrát radoval z titulu v NCAA. V minulých letech získali toto ocenění bývalí spoluhráči Mullana právě z Boston College Jimmy Hayes a Ben Smith. V roce 2011 byl Mužem roku v Rockfordu Kyle Hagel, který letos získal tuto cenu v Portlandu a celkem byl vybrán už počtvrté v kariéře.