Rundblad na waivers, Blackhawks povolali Gustafssona

Blackhawks udělali po porážce s Carolinou několik menších zásahů do sestavy. Obránce David Rundblad (25) byl zapsaný na listinu volných hráčů a pokud si jej nikdo nevybere, zřejmě odejde na farmu do Rockfordu. V Chicagu jej nahradil jeho krajan Erik Gustafsson (23) a už se stihl zúčastnit dnešního tréninku. Do zámoří přišel teprve letos v létě po dvou povedených sezonách ve Frölundě a v 6 zápasech za Blackhawks nasbíral 3 body (0+3). V Rockfordu stihl Gustafsson 27 utkání (3+8, 38 trestných minut) a nyní by měl dostat další šanci ve dvojici s jedním z veteránů Rozsíval, Scuderi. Rundbald posílil Chicago loni v březnu, pevnou pozici si ale nevybojoval. Letos odehrál jen 9 střetnutí (0+2), loni nastoupil do 49 zápasů (3+11) a pět dalších stihl v playoff. Stříbrný medailista z MS 2011 už v zámoří vystřídal několik klubů: draftovalo jej St. Louis, Rundblad si ale zahrál za Ottawu a Phoenix. Oficiálně zatím uvolnil místo na soupisce Hawks Marcus Krüger, kterého Chicago zapsalo na seznam dlouhodobě zraněných.

Blackhawks si nakonec poradili se San José 4:3pp

Chicago mělo dobrý vstup do utkání a už v 5. minutě překonal brankáře Sharks Jonese zblízka Artem Anisimov. Jenže hosté se pak dostali do hry a dvěma góly zaslouženě otočili skóre. Nejprve se Doonskoi protáhl kolem Keitha do brejku a vyškolil Crawforda pěknou kličkou, v přesilovce se pak hezkou ranou trefil Doonskoi. Hawks brzy srovnali, když Jones neudržel střelu Keitha a Kane šikovně dorazil puk do branky. San José se poté ještě jednou dostalo do vedení, když si na brankovišti skvěle poradil kapitán hostujícího celku Pavelski. Vyrovnání se pak Chicago dočkalo ve 47. minutě, prosadil se po výjezdu od zadního mantinelu Shaw. O vítězi se tak rozhodlo až v prodloužení, ve kterém Crawford nemusel zasahovat, domácí měli puk pod kontrolou a bod navíc vystřelil po Kaneově přihrávce Toews. Marián Hossa do utkání nezasáhl, jeho zranění by ale nemělo být vážné a zkušený útočník by měl být brzy opět na ledě.

Marcus Kruger přijde o polovinu sezony

Útočník Marcus Kruger se v pátek podrobil operaci vykloubeného zápěstí a dle klubového lékaře Dr. Michaela Terryho je předpokládaný doba rekonvalescence 4 měsíce. Zranění si přivodil v utkání proti Edmontonu, kdy nešťastně rukou narazil na mantinel. Bude-li doba rekonvalescence dle předpokladů, tak Kruger již do základní části této sezony nezasáhne. ➜ Více

Crawford opět neinkasoval, výhru nad Oilers řídil první útok

První formace se na výhře 4:0 nad Edmontonem podílela třemi góly, každý z trojice Teräväinen, Toews, Hossa si do statistik připsal tři body. Toews otevřel ve 14. minutě při přečíslení 2 na 1 skóre, další dvě trefy přidal Terävainen. Jeho druhý zásah v utkání, kdy dorazil puk po souhře Toewse s Hossou, sebral soupeři naději na lepší výsledek, hosté ale v Chicagu inkasovali nakonec ještě jednou. Panarin se po pěkné přihrávce od Seabrooka protáhl obranou Oilers a překonal Talbota počtvrté. Brankář Corey Crawford přispěl k výhře 33 úspěšnými zákroky a navázal tak na 20 let starý výkon Eda Belfoura, když ve čtyřech zápasech vychytal třikrát čisté konto. Útočník Marcus Krüger z utkání odstoupil pro zranění, více informací v tuto chvíli není k dispozici. Krátce chyběl také zadák Hjalmarsson, ten však brzy naskočil zpátky do hry. Doplněno: Blackhawks povolali středního útočníka Phillipa Danaulta. V šesti zápasech za IceHogs si po zranění připsal 1+1, loni v Chicagu ve dvou utkáních debutoval.

Změny v sestavě Blackhawks

Den po zápasu s Winnipegem Blackhawks provedli změnu v sestavě, když z Rockfordu povolali útočníka Dennise Rasmussena a opačným směrem poslali útočníka Tannera Kera. Další vynucenou změnou v sestavě je potom zranění obránce Trevora Dalyeho, který určitě vynechá příští zápas proti Nashvillu. ➜ Více