Léto 2020

Pro psaní příspěvků do diskuze je nutné se přihlásit
Mirek napsal

Těžko říct, co přesně za tím je, jaké jsou důvody. I když to bylo divný, Crawfordovi jsem v NJ přál, bude chybět tak jako tak. Pamatuju si, když teprve začínal a pak dlouhou dobu tahal Chicago z bryndy. Podle mě stále hodně nedoceněnej, nejlíp vždycky zachytal v zápasech, kdy o něco šlo. Ostatní v čele s Keithem k tomu mnohdy přistupovali podobně, ale u gólmana je to prostě hodně vidět. Ale když šlo do tuhýho, byl na něj spoleh a bránu často zavřel tak, že i ten tým před ním to hodně nakopne. Snad nejde o nic vážnýho a jde jen o životní priority. V 36 letech a po otřesech mozku se to dá pochopit.

Mirek napsal

Ohledně Stroma je to složitější, protože do obrany moc není, ale s ADB a Kanem na křídlech to prostě bude na něm. Abychom od něj najednou nechtěli všichni moc, když jsou Tazer s Dachem mimo…

Na kempu zatím prý vypadá dobře Pius Suter, sám jsem zvědavej, na jaký místo ho zařadí, na centru může hrát taky. Soderberg pořád ještě není v USA, Zadorov netrénuje už asi třetí den.

A tady ještě Teplý k Pešánovi:
https://www.idnes.cz/hokej/reprezentace/michal-teply-chicago-reprezentace-do-20-let-rozhovor-kritika-filip-pesan.A210107_190357_reprezentace_rmp

mtrojanlegacy napsal

Moje aktuální myšlenka :

Hlavní věc na kterou se tuto sezónu těším jak se předvede Dylan Strome.

Toto je pro Dylana zlomova sezona. Je to buď teď nebo nikdy.
Tazer s Kirbym jsou OUT.

Dylan byl 3draftu velké očekávání. Teď dostane roli 1Centra a 1 přesilovku. Bude hrát s našimi nejlepšími hráči. (Střídavě s nimi už hrál minulou sezónu) Navíc s Dcatem je sehraný z juniorky.
Plus Kane dělá ze spoluhráčů lepší hráče a taky spolu už hrali.
Musí udělat hodně bodů. Začít lépe hrát do těla a vice se srážet a branit.
Musí makat jinak zapadne jako 3centr nebo v jeho situaci bude spíše tradovaný.

Má obrovský potenciál já doufám, že tuto sezónu exploduje a všem ukáže že má na to hrát stabilně 1 centra max 2.

Neč napsal

Upřímně se mi ten rozhovor nelíbí. Pešána jsem celkem uznával, ale byť zatím neměl na změnu moc čas a současné výsledky nejdou moc za ním, tak musím říct, že tenhle rozhovor je čirým alibismem Pešána a svazu a dokud si nenajdeme odvahu to alespoň přiznat, že děláme něco špatně, tak nevede ale ani cesta k jakékoliv nápravě. To jeho přirovnání k Babišovi je vcelku trefné, ale pro mě spíše z opačného pohledu. V tom článku se nedočtete, že by svaz udělal byť jedinou chybu a chybí tam jakákoliv sebereflexe. Mají nejlepší metodiku a nejlepší organizaci a mládežnické programy a  ze strany svazu už prostě nejde udělat nic víc i kdyby posílali zlatý hokejky a soustředění na marsu... Jen to má jeden háček, trenéři a hráči jim to kazí... Podobně jako Babiš s Hamáčkem tvrdí, že všechno dělají nejlépe, jen jim to tentokráte lidi kazí. Vlastně i ten komunismus respektive socialismus je perfektní, jen bohužel nefunguje v reálném prostředí lidí... No když to nefunguje, tak by se to měl snažit změnit, aby to fungovalo s reálnými trenéry a reálnými dětmi. Problém je, že se děti málo hýbou a tráví málo času sportem, cestou podle mě je založení sportovních tříd bez zaměření na individuální sporty, ať se prostě děti hýbou a uvidí časem co je bude bavit. Ať normálně chodí do školy a po škole, ať mají téměř každý den dvě hodiny organizovaného sportu, to by podle mě pro začátek jako základ stačilo. Rodiče budou jedině rádi, že o dítě bude postaráno a domů přijde utahaný... Co se hokeje týče, tak tam podle mě ještě máme ohromný rezervy v bruslení, což ty kluky strašně limituje, na tom by se mělo zapracovat. To že nejsou kvalitní trenéři je podle mě taky mimo mísu, když kvalitní lidi zaplatíte a kvalitně vyškolíte, tak to budou dělat.

Co se týče Teplého, tak ho samozřejmě neznám, takže nemůžu soudit, nicméně s tímhle přístupem se asi nikam daleko nedostane, ale i tak mi přijde nefér toho kluka takhle namazat v médiích. Co se stane v kabině by tam mělo i zůstat. Místo toho aby Pešán věcně rozebral v čem systémově zaostáváme (podle mě bruslení, síla hráčů, práce s holí, přesnost a rychlost nahrávek i střelby), tak si vybere jednoho kluka, který má špatný přístup a na něj to hodíme. Kdybych se mohl ptát Pešána já, tak se ho optám, proč jste toho kluka teda brali, když má dlouhodobě špatný přístup a víte to o něm, když to je pouze a jenom vaše kompetence a zodpovědnost. A druhá otázka by byla, jestli by neúčast Michala Teplého na turnaji něco změnila, když považoval za tak důležité to zmínit.

Celé je to chucpe, nikdo nechce přijmout zodpovědnost za ty výsledky a alibisticky se řekne, že to na svazu děláme dobře a že ty výsledky jsou reálný obraz těch kluků, resp. jejich trenérů v klubech. Přitom ty samé kluky Mlejnek pochválí za to jak hráli a je z toho nadšenej a skoro až k dojetí jak bojovali a to vše při skóre 4-17 ze čtyř zápasů s elitními týmy...