Flick odchází do Bostonu výměnou za Sauvého

Chicago v den uzávěrky přestupů uskutečnilo drobnou výměnu. Do Bostonu odchází útočník Rob Flick, který zpravidla nastupoval na farmě ve čtvrtém útoku. Na oplátku Blackhawks posílil 23letý centr Maxime Sauvé.

Sauvé letos načal třetí sezonu mezi profesionály, celkem odehrál na farmě Bruins v Providence 158 utkání, ve kterých nasbíral 89 bodů (44+45) a 102 trestných minut. Loni v jednom střetnutí debutoval v NHL, v Bostonu ale neměl nadějné vyhlídky a teď se tak bude snažit nastartovat svou kariéru u Blackhawks. Letos zaznamenal v 52 zápasech 23 bodů (10+13) a 24 trestných minut.

Sauvé získal v roce 2008 zlato na MS hráčů do 18 let, na draftu si jej pak Bruins vybrali ve 2. kole. Rodák z franouzského Tours je synovcem Boba Sauvého, bývalého brankáře Blackhawks. Také jeho otec Jean-Francois si zahrál v NHL, několik let působil v Buffalu a Québecu.

Sauvé je šikovný útočník s dobrým přehledem o hře, podle skautů má ale potíže se silovější hrou na vyšší úrovni, čímž trpí jeho produktivita.

Dvaadvacetiletý Flick nastupoval letos v Rockfordu druhou sezonu. Chicago si důrazného útočníka Mississaugy vybralo ve 4. kole draftu 2010. Celkem za IceHogs odehrál 96 zápasů, ve kterých vstřelil 9 branek a nasbíral stejný počet asistencí. Vyloučen byl na 188 minut. V tomto ročníku dosud zaznamenal 5 bodů (2+3) a 97 trestných minut v 51 duelech.

Flick stejně jako Sauvé neměl ve svém klubu mnoho příležitostí, vzhledem k tomu, že první rok ale odehrál na farmě jen se smlouvou pro AHL, tak má jeho stávající nováčkovský kontrakt platnost až do léta 2015. Sauvé oproti tomu bojuje teď na konci sezony o novou smlouvu, v létě bude volným hráčem s omezením.