V kempu se představí 54 hráčů

Začátek nové sezony NHL se kvapem blíží, do začátku přípravného kempu zbývá necelý týden a Blackhawks zveřejnili soupisku hráčů, kteří se ho zúčastní. Kromě všech 47 hráčů, které mají Blackhawks pod smlouvou se představí i 5 nadějí Blackhawks a tentokrát pouze 2 hráči na zkoušku.

Z tohoto množství hráčů bude muset Denis Savard společně s vedením týmu během 3 týdnů vybrat maximálně 23 jmen, které se objeví na soupisce pro úvodní utkání Blackhawks pro sezonu 2007-08 4. října v Minnesotě. V týmu se bude soupeřit především o místa v útoku a zajímavý bude i souboj obránců. V brance je pozice jasná, když jedničkou je Khabibulin a dvojkou Lalime.

Z nadějí se na kempu představí letos draftovaní útočníci Akim Aliu, Richard Greenop a Maxime Tanguay a brankář Josh Unice. Na zkoušku jsou do kempu pozvaní útočník Bryan McGregor a obránce Ryan Stoke. Oba minulý měsíc podepsal smlouvy pro AHL s novou farmou Rockforem. Třiadvacetiletý McGregor, který se zúčastnil i kempu nadějí Blackhawks v červenci, letos ukončil juniorskou kariéru na univerzitě Minnesota-Duluth. Ve svém posledním roce byl nejlepším střelcem týmu s 16 góly a s 28 body byl v týmu 3. Během své kariéry na univerzitě odehrál 127 zápasů a nasbíral 49 bodů (25+24). Stokes už má za sebou 3 profesionální sezony, 2 poslední strávil v Houstonu v AHL. V uplynulé sezoně odehrál 72 utkání, ve kterých nasbíral 10 bodů (2+8) a 158 TM.

O kolik míst se bude bojovat v útoku? Blackhawks pravděpodobně budou mít na začátku sezony 14 útočníků, takže když odečteme hráče, kteří mají místo jisté (Adams, Bourque, Havlát, Kane, Kočí, Lang, Lapointe, Perreault, Ruutu, Samsonov, Sharp, Toews a Willimas), zbývá nám volné pouze 1 místo. Další místo se může uvolnit po 10 zápasech, kdy se Blackhawks budou rozhodovat, zda se Patrick Kane osvědčil a nebo zda bude potřebovat ještě 1 rok v OHL. Realnými uchazeči o volné místo/a jsou Dave Bolland, Troy Brouwer a Jack Skille. Černými koňmi pak mohou být označeni Michael Blunden, Petri Kontiola a Pierre Parenteau. Všichni až na Kontiolu a Skilleho si loni již NHL v dresu Blackhawks vyzkoušeli. Kontiola má v rukou tak trochu černého Perta neboť ještě nemá žádné zkušenosti se zámořským hokejem a tak mu možná bude trvat nějaký čas, než se přizpůsobí. Blunden také nemá nejlepší vyhlídky, když loni odehrál za Blackhawks a Admirals dohromady 26 zápasů a pak ho vyřadilo do konce sezony zranění, takže otázkou je v jaké formě dorazí do kempu.

Dale Tallon sice nedávno na tiskové konferenci generálních manažerů před začátkem NHL hovořil o tom, že při boji o místo v sestavě věk ani zkušenosti nerozhodují, že má šanci každý, ale nutno přiznat, že to tak není. Pokud se někdo z výše jmenovaných hráčů, kteří mají místo podle mě jisté, na soupisce neobjeví, bude to jen vinou zranění a nebo bude před začátkem sezony vyměněn. Těžko si představit, že by Blackhawks poslali někoho s jednocestným kontraktem do AHL, případně by riskovali, že ho ztratí bez náhrady z waiver listiny. Jediným diskutabilním jménem může být David Kočí, který má dvoucestnou smlouvu, ale Blackhawks s ním pravděpodobně počítají, neboť Dale Tallon, když nedávno odpovídal na otázky fanoušků odpověděl na otázku za má v týmu Blackhawks místo bitkař a zda je jím David Kočí: "Ano a ano."

Velmi zapeklitá situace je v obraně, kde na 7 možných míst je 9 reálných uchazečů. Svá místa mají bezpochyby jistá Keith a Seabrook, ale také Vandermeer a Zyuzin. Na zbylá 3 místa je 5 adeptů (Barker, Bufuglien, Johansson, Richmond a Wisniewski. Dle mého názaru přijdou alespoň na začátku sezony zkrátka Dustin Byfuglien a Danny Richmond. Cam Barker, 3. muž draftu 2004, totiž podle GM Tallon dostane každou příležitost, aby rozvinul svůj potenciál, James Wisniewski předváděl v uplynulé sezoně stabilní a dobré výkony, než ho potkalo zranění a Magnus Johansson, ač bude ve svých 34 letech nováčkem v NHL, má hodně zkušeností z těžkých zápasů, což ho zvýhodňuje před ostatními obránci.

Kemp Blackhawks začíná ve čtvrtek 13. září, kdy se všichni hráči sejdou k fyzickým testům a fotografování. Poprvé na led vyjedou o den později. První přípravný zápas pak sehrají 18. v Columbusu. O den později se pak bude konat odveta v United Center. V dalších 2 dnech Blackhawks doma přivítají Floridu a Minnesotu. V neděli 23. pak přivítají St. Louis a pak následují 3 zápasy venku, 25. Florida, 29. St. Louis a 30. Minnesota.