Hossa podstoupí operaci ramene

Blackhawks dnes oficiálně oznámili, že Marián Hossa v pátek 24. července podstoupí operaci pravého ramene, s nímž má již problémy delší dobu. Předpokládaná doba rekonvalescence po chirurgickém zákroku jsou 4 měsíce.

Operace by měla spravit pochroumaný vaz v jeho pravém rameni. "Mariánovo zranění nevykazovalo v posledních 3 týdnech, kdy jsme se jej pokoušeli odstranit neoperativními metodami, zlepšení a tak jsme se dnes kolektivně rozhodli pro operaci," řekl médiím GM Stan Bowman. "Marián je hráč, na kterém chceme stavět tým a chceme to, co je pro něj a pro Blackhawks nejlepší z dlouhodobého hlediska. Bylo to souhlasné rozhodnutí a všichni cítíme, že bylo správné."

"Po té, co jsem to prodiskutoval s rodinou a s Blackhawks, nemám pochybnosti o tom, že je to správné rozhodnutí," řekl Hossa. "Plánují být členem Blackhawks po dlouhou dobu a proto teď chci mít toto rychle za sebou, abych mohl kariéru v Chicagu zahájit na 100%.

V případě, že se prognózy o rehabilitaci po operaci naplní, tak Hossa se poprvé v dresu Blackhawks objeví v zápase na začátku prosince. Přijde tak pravděpodobně nejméně o 25 zápasů, tolik jich v 1 sezoně nevynechal od začátku kariéry v NHL.