Dlouhý trip začínají Blackhawks v Minnesotě

Pohádkovější start do sezony si lze asi jen těžko představit. Chicago vlétlo do zkráceného ročníku jako nůž Zdeňka Pohlreicha do másla. Svěřenci kouče Joela Quennevilleho zatím odehráli šest zápasů, přičemž ani jednou neprohráli. Lepší začátek sezony ještě tým v celé své 86leté historii nezažil. Vyvážený je útok, který nestojí na jednom člověku. Perfektně si vedou formace při hře v oslabení. A velmi spolehliví jsou brankáři. Na to, jak těžký měli Blackhawks na začátku los, je tohle všechno až neuvěřitelné. Jenže náročnost rozpisu zápasů nekončí. Toews a spol. mají před sebou šest zápasů na

Blackhawks jsou jedním ze dvou dosud neporažených týmů v NHL. Spolu s nimi si tuto jedinečnou výsadu užívají ještě v San Jose. Na rozdíl od Žraloků ale Blackhawks vyhráli hned čtyřikrát venku, protože los jim ze začátku nadělil domácího prostředí jen poskrovnu. Teď mají před sebou nejdelší trip v sezoně. Jak už bylo napsáno výše, borci z Chicaga vyjedou do světa s neskutečnou vyvážeností. Šestnáct hráčů do této doby zaznamenalo alespoň bod, deset z nich pak minimálně tři.

Suverénem kanadského bodování týmu je Patrick Kane s devíti body. Následuje ho osmibodový Marián Hossa, jenž je s pěti brankami nejlepším střelcem týmu. „Každý si zaslouží uznání. Všichni přispívají. Všichni byli vždycky přesně tam, kde jsme je potřebovali mít. Jsem spokojený,“ říká kouč Joel Quenneville, jenž v současné době nechodí do práce, ale do ryzí zábavy.

Skvělá série výher se ocitla v ohrožení v neděli v utkání proti Detroitu, v prodloužení ale trefil dva body Nick Leddy. Chicago zároveň zmařilo všech šest přesilových her Red Wings. V této sezoně inkasovali Blackhawks dosud jen v jedné početní nevýhodě ze třiadvaceti. A nejen v početních nevýhodách odvádějí skvělou práci i hráči, kteří se třeba neobjevují v každém zápase mezi bodujícími. Takovým příkladem je Michael Frolík. Chicagští novináři jsou z jeho hry u vytržení a i bez kanadských bodů by ho často rádi viděli mezi třemi hvězdami vyhlášenými na závěr každého zápasu.

Už teď je jasné, že proti Minnesotě si stoupne do branky Corey Crawford. Bude to jeho šestý start v sezoně, přičemž si zatím počíná jako jeden z nejlepších brankářů v lize. „Líbí se mi jeho přístup. Je skvěle připravený a jasně dává najevo svou touhu ukázat v každém zápase, že je odhodlaný být úplně nejlepší. Už několikrát nás podržel a předvedl několik fantastických zákroků,“ pokračoval Joel Quenneville.

Minnesota včera dokázala na svém ledě přehrát Columbus 3:2 a ukončit tak sérii tří proher v řadě. Wild se ovšem o výhru strachovali, protože prohospodařili vedení 2:0, ale Pierre-Marc Bouchard šest minut před koncem přeci jen rozhodl o jejich triumfu. O téměř všech šestnácti branek, které Wild doposud v sezoně natříleli, se postarala lajna se Zachem Parisem, Danym Heatleym a Mikko Koivuem. Velký pozor je ale potřeba dávat také na Boucharda.

Poslední dva zápasy vynechal kvůli zranění v dolní části těla obránce Michal Rozsíval. Dnes ráno by však už měl být na rozbruslení. Proti Minnesotě se tradičně výborně daří Jonathanu Toewsovi, jenž v posledních třech vzájemných zápasech nasbíral šest bodů. Z posledních dvanácti zápasů proti Wild Blackhawks osmkrát vyhráli a pokaždé v posledních sedmi případech odvezli ze St. Paulu alespoň bod.