Poděkování Patricka Sharpa v chicagském tisku
Poděkování Patricka Sharpa v chicagském tisku

Patrick Sharp: „Děkuji ti, Chicago“

Útočník Patrick Sharp si podobně jako řada jiných hráčů (a trenérů) v poslední době, kteří po dlouhém působení v jednom klubu přestupují do jiného mužstva, zaplatil celostránkový inzerát v denících Chicago Tribune a Chicago Sun-Times, aby vyjádřil své díky fanouškům, klubu a městu. Text jeho dopisu si můžete přečíst v českém překladu a také my Patrickovi děkujeme za jeho práci, kterou v Chicagu odvedl, a za velký podíl, který měl na vzestupu Blackhawks mezi elitní celky soutěže. Mužstvo opouští po téměř desetiletém období se třemi Stanley Cupy a už brzy jej uvidíme v dresu Dallasu Stars.

Děkuji ti, Chicago

Do Chicaga jsem se přišel v roce 2005 a neměl jsem tušení o tom, na jakou cestu se s Blackhawks po příštích 10 let vydám. Tento klub mi dal příležitost hrát, vyrůst a dospět v člověka, kterým teď jsem. Vždycky budu vděčný za dobu, kterou jsem tu strávil.

Vyhrát jednou Stanley Cup, to byl splněný sen. Získat jej třikrát, se třemi různými skupinami spoluhráčů, trenérů a dalších členů realizačního týmu, to byla ta největší pocta, jakou může hokejista zažít. Mám ohromující pocit hrdosti, když se ohlédnu za tím, čeho jsme společně dosáhli.

Děkuji Rockymu Wirtzovi, Johnu McDonoughovi, Stanu Bowmanovi a celé rodině Blackhawks, že mi umožnila, abych se stal členem špičkového klubu jak na ledě, tak mimo něj. Děkuji vám fanouškům, že jste mne vzali jako hráče mezi sebe a přijali jako součást Chicaga.

Toto město pro mne a mou rodinu znamenalo hrozně moc: Tři výhry ve Stanley Cupu. Narození Madelyn Grace a Sadie Ellen. Nekonečné množství zážitků s fanoušky, přáteli a spoluhráči. Pro rodinu Sharpových se Chicago stalo domovem.

Děkujeme vám,

Patrick, Abby, Madelyn a Sadie Sharpovi

  • Patrick Sharp

    Sharp CAN

    42 let, Levé křídlo
    Členem klubu: