Versteeg nominován do All-Star týmu nováčků

Při včerejším vyhlašování cen za uplynulý ročník NHL sice útočník Blackhawks Kris Versteeg nedostal cenu pro nejlepšího nováčka, ale ocenění si nakonec odnesl v podobě nominace do All-Star týmu nováčků. Blackhawks tak mají 2 roky po sobě v tomto týmu své zástupce, když loni se v něm objevili Patrick Kane a Jonathan Toews.

Cenu pro nejlepšího nováčka sezony předával loňský vítěz Patrick Kane a předal ji do rukou brankáře Columbusu Stevu Masonovi. Mason tak v hlasování překonal nejen Versteega, ale i Bobby Ryana z Anaheimu.

Všichni 3 výše jmenovaní pak zaujali i místa v All-Star týmu nováčků, kde je ještě doplnili obránci Drew Doughty z Los Angeles a Luke Schenn z Toronta a útočník Patrik Berglund ze St. Louis.

Versteeg měl především skvělý vstup do sezony, když v prvních 20 utkáních nasbíral 20 bodů a podílel se tak na výborném vstupu Blackhawks do sezony. V lednu byl nominován do NHL YoungStars Game, ale pro zranění se nemohl zúčastnit. Po návratu po zranění již tak produktivní nebyl, ale přesto skončil s nejvíce asistencemi mezi nováčky (31). Versteeg odehrál 78 utkání a nasbíral celkem 53 bodů (22+31), což mezi Blackhawks stačilo na 4. a mezi nováčky NHL na 2. místo. V gólech byl 4. mezi nováčky. Vedl Blackhawks a nováčky se 4 góly v oslabení. Vedl si dobře i v obranné činnosti, když nasbíral +15 +/- bodů.