Viktor Svedberg
Viktor Svedberg

Blackhawks prodloužili o 2 roky s Viktorem Svedbergem

Vedení Blackhawks oznámilo, že se dohodlo na nové dvouleté smlouvě s obráncem Viktorem Svedbergem, který by tak měl působit v týmu Chicaga do konce sezony 2017-18. Jedná se o smlouvu jednocestnou s celkovou hodnotou 1,3 milionu dolarů. Svedberg v Severní Americe působí již 3. sezonu a po této sezoně se měl stát chráněným volným hráčem.

V této sezoně se dočkal svého debutu v NHL, když na úvod sezony byl sice poslán do Rockfordu, ale vzápětí byl povolán zpět a během rekonvalescence Michala Rozsívala se prosadil do sestavy, ve které vydržel do poloviny listopadu, kdy se Rozsíval vrátil do sestavy a Svedberg putoval opět do AHL. Další 4 utkání odehrál během února a tak má zatím v této sezoně na kontě 19 zápasů NHL, ve kterých nasbíral 4 body (2+2) a 2 trestné minuty. V AHL letos odehrál 36 zápasů, ve kterých nasbíral 14 bodů (1+13) a 35 TM. Letos tak má na kontě nejvíce zápasů za sezonu během svého působení v Severní Americe, neboť v předchozích 2 jej vždy provázely nějaké zdravotní potíže.

Vzhledem k jednocestnému kontraktu lze předpokládat, že s ním Blackhawks od příští sezony na stálo počítají do základního kádru, kde by mohl nahradit právě Rozsívala, kterému bude na začátku příští sezony již 38 a smlouva mu končí na konci této sezony. V příští sezoně by si měl vydělat 650 000 dolarů a v další 850 000 dolarů, takže do cap hitu se bude počítat po tyto 2 sezony částkou 750 000 dolarů.

  • Michal Rozsíval

    Rozsíval CZE

    45 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Viktor Svedberg

    Svedberg SWE

    32 let, Obránce
    Členem klubu: