Duncan Keith
Duncan Keith

Duncan Keith suspendován na 6 zápasů

Obránce Blackhawks Duncan Keith byl oddělením NHL pro hráčskou bezpečnost suspendován na faul na Charlieho Coylea v utkání v Minnesotě na 6 utkání. Keith tak přijde o zbytek zápasů základní části a o 1. zápas 1. kola playoff. Rovněž část platu ve výši 148 883,35 dolarů nedostane Keith na svůj účet, ale budou odvedeny do fondu NHLPA na pomoc hráčům ve složité situaci.

Incident se odehrál v polovině 1. třetiny, kdy Coyle nejprve podtrhl Keitha a ten pak na zemi zasáhl hokejkou Coylea do obličeje. Keith dostal za tento zásah trest ve hře a zápas tím pro něj skončil a Coyle se musel podrobit lékařské péči, ale do utkání se vrátil a zápas dohrál.

Keithovi bylo nabídnuto osobní slyšení před oddělením NHL pro hráčskou bezpečnost, což otevřelo cestu ke distanci na 6 a více zápasů, ale řízení nakonec bylo během pátku vyřízeno po telefonu. Keithův čin byl označen za úmyslný a odvetný násilný akt u hráče, který již několikrát použil hokejku jako zbraň (Keith byl v minulosti suspendován již 2x). To že Coyle předtím Keith úmyslně podtrhl, oddělení pro hráčskou bezpečnost označilo za irelevantní, protože ani takový čin nemůže v žádném případě omluvit akt, který pak ze strany Keitha následoval.

Blackhawks se tak budou muset vypořádat bez Keitha ve zbytku základní části, kdy ještě mohou bojovat o výhodu začínat 1. kolo playoff na domácím ledě. V zápase s Minnesotou tak do obrany naskočili oba letošní nováčci Erik Gustafsson a Viktor Svedberg a také Trevor Van Reimsdyk, který loni většinu sezony vynechal kvůli zranění. Zkušený Christian Ehrhoff sledoval zápas pouze z tribuny.

  • Christian Ehrhoff

    Ehrhoff GER

    41 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Erik Gustafsson

    Gustafsson SWE

    32 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Duncan Keith

    Keith CAN

    40 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Viktor Svedberg

    Svedberg SWE

    32 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Trevor Van Riemsdyk

    Van Riemsdyk USA

    32 let, Obránce
    Členem klubu: