Sopel posílí zadní řady Blackhawks

GM Dale Tallon od začátku července sliboval, že přivede 1 zkušeného obránce, ale do začátku přípravného kempu se tak nestalo. Nyní, kdy do konce přípravy zbývá odehrát 2 přípravná utkání, a ostrá sezona začíná již ve čtvrtek, Blackhawks přidali ve 2 dnech do obrany 2 nové hráče. Včera Karla Pilaře a dnes Brenta Sopela. Sopel podepsal jednoroční kontrakt a podle zatím nepotvrzených informací by si měl vydělat 1,5 milionu dolarů.

Třicetiletý Sopel byl toho času pozván na zkoušku do tréninkového kempu Detroitu, za který nastoupil k 5 přípravným utkáním, v nichž dal gól a asistenci. Právě když byl na cestě s Red Wings do Toronta k dalšímu přípravnému zápas, oznámil vedení týmu, že kemp opouští, protože podepsal s Chicagem. Podle informací TSN, měl Detroit Sopelovi před podpisem s Blackhawks také nabídnout smlouvu.

"Brent je zkušený obránce, který přidá stabilitu do naší obrany a také muže přispět ofenzivně," řekl na jeho adresu Tallon. "Jako zkušený hráč pomůže naší mladé obraně."

Sopel v poslední sezoně nastupoval za Los Angeles a pak za Vancouver. Dohromady nastoupil k 64 zápasům a zaznamenal 28 bodů (5+23) a 24 TM. V NHL působí od sezony 1998-99 a kromě Vancouveru, kde začínal a kam se loni vrátil hrál ještě za Islanders a Kings. Celkem má na kontě 434 utkání se 181 body (39+142) a 223 trestnými minutami.

Sopelův příchod opět ztížil pozici mladým obráncům Blackhawks. Jaké bude finální složení obranných řad napoví poslední 2 přípravná utkání. V nedělním na ledě Minnesoty by trenér Savard chtěl mít sestavu, která na stejném místě ve čtvrtek otevře novou sezonu NHL. Jistá místa v sestavě nyní mají Duncan Keith, Brent Seabrook a Jim Vandermeer. Magnus Johansson, James Wisniewski a Andrei Zyuzin by měli být také mezi beky, kteří zůstanou v Chicagu. Samozřejmě Sopel zůstane také v Chicagu. Takže se zdá, že místo nakonec nezbyde pro Pilaře, Barkera, Byfugliena a Richmonda.