Blackhawks si z waivers stáhli Pilaře

Vedení Blackhawks se rozhodlo posílit své obranné řady tím, že si z listiny volných hráčů vybralo obránce Karla Pilaře. Toho tam zapsala Atlanta, jež jej chtěla poslat na svou farmu do Chicaga Wolves. Tento krok znamená, že do AHL nejspíše poputuje kromě jiných mladých obránců i Cam Barker.

Devětadvacetiletý Pilař v posledních 2 letech příliš hokejových zápasů neodehrál. Místo na ledě bojoval se zdravotními potížemi, konkrétně měl problémy se sdrcem. Na konci uplynulé sezony se však dal do pořádku natolik, že v březnu podepsal smlouvu s Torontem Marlies (AHL) a tam odehrál 10 zápasů, ve kterých nasbíral 7 bodů (2+5). Pak se vrátil do České republiky a stihl nastoupil v posledním finálovém utkání v playff Extraligy za Spartu, takže se pak mohl radovat z Mistrovského titulu.

V NHL zatím Pilař odehrál 3 sezony, všechny za Toronto, ve kterých dohromady odehrál 90 zápasů a nasbíral 30 bodů (6+24). Nejlepší pro něj byla sezona 2003-04, kdy nasbíral 19 bodů v 50 utkáních. Během výluky a sezonu po výluce hrál za Spartu a v roce 2006 s ní také získal Mistrovský titul. Než odešel do NHL odehrál 2 sezony v Litvínově. Na mezinárodním poli zaznamenal úspěch v roce 2001, v nemž získal s českou reprezentací titul Mistra světa.

Na cestu zpět do NHL se vydal v srpnu letošního roku, kdy se dohodl na dvoucestné roční smlouvě s Atlantou, která mu zaručuje příjem v případě odehrané sezony v NHL 600000 dolarů. Podle slov jeho manažera mělo o jeho služby zájem více klubů, mezi nimi bylo prý i Chicago. V kempu Trashers však Pilař neuspěl, i když ve 3 přípravných utkáních nasbíral 4 asistence, a tak ho klub poslal na začátek sezony na farmu. Než tak ovšem mohl učinit musel ho zapsat na listinu volných hráčů, odkud si ho stáhlo právě Chicago.