Bolland je po operaci a nezahraje si 3–4 měsíce

Počet dlouhodobě zraněných hráčů Blackhawks se v této sezoně zřejmě na nulu nedostane, protože k Marianu Hossovi a Adamu Burishovi přibyl i Dave Bolland. Bolland v úterý podstoupil operaci, která mu opravila špatnou ploténku, a bude mimo hru 3–4 měsíce.

Bolland měl se zády problémy dlouhodobě. Zranění ho omezovalo již v 1. profesionální sezoně a také v loňské sezoně, i když v ní dokázal odehrát 81 utkání. Problémy se však dále stupňovaly, když Bolland musel vynechat skoro celý přípravný kemp a do operace kvůli bolestem zad nenastoupil do 3 utkání.

"Operace je vždy poslední možnost," řekl GM Stan Bowman. "Je to podobné, čím jsme prošli v létě s Marianem. Zkoušeli jsme různé způsoby, ale žádný z nich se pro Davida neukázal dostatečně efektivním." Bowman zatím nezkouší hledat případnou náhradu za rekonvalescenta. "Myslím, že to v prvé řadě musíme řešit v rámci organizace. Máme několik hráčů, kteří si jistě zaslouží šanci předvést se. Nejprve se podíváme, jak se jim bude dařit, než začněme hledat jiné řešení. To je tedy nyní náš přístup a uvidíme jak to půjde."

Poslední 2 utkání zkoušel na postu centra trenér Joel Quenneville Krise Versteega. Na centru mohou také hrát Patrick Sharp, Andrew Ebbett anebo Tomáš Kopecký.