Marián Hossa je blízko premiéry v dresu Blackhawks

Blackhawks skvěle vstoupili do tradičního "Cirkus tripu", když porazili Calgary 7:1, a to by neměla být největší senzace výletu po hřištích soupeřů. Během příštích 5 utkání venku by se totiž měl v sestavě Blackhawks objevit konečně Marian Hossa. Blackhawks již pro něj připravují místo v sestavě, když umístili centra Andrewa Ebbetta na listinu volných hráčů.

Třicetiletý Hossa se podrobil 24. července operaci ramene a nyní má za sebou již 4 měsíce rehabilitace, kterou lékaři po zákroku předpokládali. Velmi pravděpodobné je, že se Hossa vrátí v zápase v San Jose, který Chicago sehraje ve středu 25. listopadu, ale je možné, že k premiéře dojde později na ledě Aneheimu nebo Los Angeles.

Hossa již od konce října bruslí s týmem a postupně se více a více zapojuje i do herních aktivit. Trenér Quenneville ho zatím staví do řady společně s mladými hvězdami Jonathanem Toewsem a Patrickem Kanem. Toto spojení by vytvořilo elitní útočnou řadu, která by budila respekt u všech soupeřů.

Ebbett přišel k Blackhawks 17. října, když si jej vedení týmu stáhlo z listiny volných hráčů Anaheimu. Za Blackhawks odehrál 10 utkání a vstřelil 1 gól. V posledních 2 utkáních již nenastoupil a v sestavě jej nahradil z Rockfordu povolaný Bryan Bickell. Bickell bude zřejmě také tím, který uvolní místo v sestavě Hossovi, až bude definitivně jisté, že nastoupí do utkání.

Po té, co Hossa naskočí do hry, budou mít Blackhawks na listině dlouhodobě zraněných hráčů ještě Adama Burishe a Davida Bollanda, jejichž návrat je plánován na březen, respektive duben příštího roku. Je proto zatím předčasné spekulovat, kdo bude muset udělat místo v sestavě jim. Již nyní je ale patrné, že by to mohl být Tomáš Kopecký, který přišel do Chicaga letos z Detroitu a podepsal smlouvu na 2 roky s platem 1,2 milionu dolarů.