Sharp vyhlášen nejužitečnějším hráčem NHL All-Star Game

V nedělní NHL All-Star Game byli dobře vidět i 4 zástupci Blackhawks. Nejvíce potom Patrick Sharp, který získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče utkání. Cenu získal i přes to, že jeho tým (Team Staal) podlehl soupeři (Team Lidstrom) 10:11. Radost na konci utkání tak měli všichni zástupci Blackhawks neboť Jonathan Toews, Patrick Kane i Duncan Keith byli na vítězné straně.

Statisticky se hráči Blackhawks také neztratili, když Sharp s Toewsem si oba připsali 3 body za gól a 2 asistence, Keith s Kanem si pak připsali alespoň po asistenci.

Na začátku utkání to vypadalo na debakl týmu Lidstroma, neboť v 6. minutě to již bylo 4:0 pro Staalův tým, na 2 brankách se asistencí podílel Sharp. Do přestávky bylo ale srovnáno, neboť Lidstromův tým odpověděl během 6 minut stejnou mincí.

Ve druhé části sice opět získal 2gólový náskok Team Staal. První gól třetiny vstřelil Sharp, ale v závěru strhnl na svou stranu vedení soupeř a do kabin se odcházelo za stavu 7:6.

Houpačka výkonů pokračovala i v úvodu poslední části a tak se Staalův tým dostal opět 2 brankami do vedení. Soupeř navíc promarnil šanci trestného střílení, které bylo nařízeno po té, co Duchene sám ujížděl na branku a Ovechkin se jej pokusil zastavit hozením hokejky. Bylo to vůbec první nařízené trestné střílení v historii All-Star Game. Mladý Duchene, ale Thomase nedokázal překonat. Rozhodující nástup necelých 10 minut do konce třetiny zahájil Toews, který poslal Lidstromův tým do vedení 9:8, které vzápětí zvýšil St. Louis. Ačkoli se podařilo Staalovu týmu ještě snížit na rozdíl 1 branky, Erikssonův gól do prázdné branky po přihrávce Toews pečetil výhru Teamu Lidstrom. Nic na tom nezměnil ani gól v poslední minutě z hole kapitána (Erica Staala) soupeře.

Ačkoliv tedy Patrick Sharp byl v týmu poražených nemusel smutnit, neboť byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem All-Star Game a navíc získal jako cenu nové auto značky Honda. Velkou radost měli jistě i Sharpovi rodiče, kteří sledovali zápas přímo v Raleigh. Na zápas se totiž museli dostat místo letadlem, jehož let byl zrušen, dodávkou, kterou cestovali celou noc z pátku na sobotu, jen aby viděli svého syna v All-Star Game, kam se dostal i přes to, že v hlasování fanoušků jej vedení NHL nezařadilo do základního výběru hráčů pro hlasování.