Blackhawks získali Campoliho z Ottawy

Podle TSN se GM Stan Bowman dohodl s Ottawou na příchodu obránce Chrise Campoliho. Šestadvacetiletý hráč letos nasbíral 14 bodů (3+11) a 34 trestných minut v 58 utkáních. Bývalému hráči NY Islanders končí v létě smlouva a stane se chráněným volným hráčem. V Chicagu by zřejmě mohl vytvořit třetí obrannou dvojici s Nickem Leddym. Blackhawks za Campoliho poslali Senators volbu ve 2. kole 2011 a útočníka Ryana Potulnyho. Pokud se Hawks dohodnou s Campolim na nové smlouvě, obdrží navíc ottawský výběr v 7. kole draftu.

Campoli je schopný hrát v různých herních situacích, Chicagu tak v jeho osobě získalo všestranného zadáka. Ottawa se v minulých dnech a týdnech zbavila několika hráčů a své mužstvo stav už s ohledem na budoucnost. Ve chvíli, kdy se ale dohodla na prodloužení smlouvy s Chrisem Phillipsem, pro Campoliho už nebylo s ohledem na změny v hlavním městě Kanaday místo.

Campoliho draftovali Islanders v 7. kolo 2004. Celkem v NHL odehrál 378 utkání, ve kterých nastřílel 32 branek a na 96 přihrál. Vyloučen byl na 190 mnut.

Šestadvacetiletý útočník Ryan Potulny přišel do Chicaga loni v létě po dobré sezoně z Edmontonu, do hlavníh mužstva se ale neprosadil. Za Blackhawks sehrál 3 utkání, k dalším 58 pak nastoupil na farmě v Rockfordu, kde si připsal 41 bodů (18+23) a 30 trestných minut.