Crawford prodloužil v Chicagu na další 3 roky

Osm let čekání v organizaci Blackhawks se Corey Crawfordovi vyplatilo. Tak dlouho trvalo než se od draftu dostal na pozici jedničky Blackhawks podle všech ukazatelů. Fakticky si tuto pozici vybojoval v uplynulé sezoně a nyní je to potvrzeno i na papíře, když s ním Blackhawks podepsali smlouvu na 3 roky, za kterou inkasuje celkem 8 milionů dolarů (cap hit tedy je $ 2,666,667). Nyní tak bude jistě nejlépe placeným brankářem na soupisce Blackhawks.

Cesta šestadvacetiletého rodáka z Montrealu na vrchol nebyla snadná. Blackhawks vkládali do něj vkládali naděje, že jednou bude jejich jednička od roku 2003, kdy jej draftovali ve 2. kole. Následující 2 roky působil ještě v QMJHL v Monctonu, kte byl jasnou jedničkou a úspěšnost zásahů si drželo okolo 92%. Na podzim roku 2005 přešel mezi profesionály a začal chytat v Norfolku. Od 2. sezony byl jasnou jedničkou farmy Blackhawks, ale během 4 let v AHL dostával šanci na okusení NHL je sporadicky, když v tomto období okusil pouze 7 utkání. Zlom měl nastat před sezonou 2009-10, kdy Blackhawks po 4 letech opustil Khabibulin, na post jedničky se dostal Huet a místo o místo dvojky se měli utkat brankáři Rockfordu Crawford a Niemi. Niemi nakonec Crawforda v přípravném kempu předčil a obsadil místo dvojky za Huetem. Niemi v průběhu sezony nahradil na postu jedničky nevýrazného Hueta a v playoff dovedl Blackhawks ke Stanley Cupu.

Zlom nakonec přišel před sezonou 2010-11. Blackhawks se nedohodli na nové smlouvě s Niemim a výsledek arbitráže nemohli kvůli platovému stropu akceptovat. Niemi následně podepsal se San Jose a Blackhawks podepsali roční smlouvu s Marty Turcem. Crawford se stal jeho náhradníkem, ale podobně jako loni Niemi zkušeného veterána vytlačil z postu jedničky. Od poloviny sezony chytal prakticky již jen Crawford. V sezoně 2010-11 odchytal celkem 57 utkání a zaznamenal 33 výher. Byl 2. brankářem Blackhawks, který dokázal za sezonu vychytat alespoň 30 vítězství od roku 1994. V playoff sice Blackhawks vypadli v prodloužení 7. zápasu, ale Crawford předváděl celou sérii výborné výkony, což potvrzují i jeho statistiky 2,21 gólu na zápas a 92,7% úspěšnost zásahů.

Podpisem smlouvy s Crawfordem GM Stan Bowman vyřešil svou prioritu číslo 1. Důležité je, že se Blackhawks dohodli na smlouvě před 1. červencem, kdy by se stal Crawford chráněným volným hráčem a mohlo by se stát, že by po něm zatoužil jiný tým a dal mu nabídku stejně jako loni Niklasi Hjalmarssonovi.