Kopecký vyměněn na Floridu za volbu v 7. kole draftu

Devětadvacetiletý útočník Tomáš Kopecký byl vytrejdován na Floridu za výběr v 7. kole draftu 2012 nebo 2013. Slovenský hokejista odehrál v Chicagu dvě sezony se střídavými úspěchy, v létě mu ale končí smlouva a na trhu s volnými hráči si jistě vydělá víc, než kolik by mu chtěli nabídnout Hawks.

Kopecký, který před příchodem do Chicaga působil u rivalů v Detroitu, letos zdvojnásobil svůj bodový příspěvek a ve větší roli určitě nezklamal. Mezi hráči Blackhawks byl možná nejlepší při hře na brankovišti, často ale nastupoval v ofenzivnější úloze než jaká mu svědčí. GM Stan Bowman by si asi Kopeckého rád udržel v týmu, finanční okolnosti tomu ale nebyly nakloněny. Na volném trhu, tak jako většina hráčů, by měl Kopecký získat lepší smlouvu než čemu odpovídají jeho schopnosti, což je cena, kterou Hawks platit zřejmě nechtěli.

Všestranný forvard odehrál za Blackhawks 155 zápasů, ve kterých nasbíral 63 bodů (25+38) a 88 trestných minut. Vydařené zápasy střídal se slabšími, v Chicagu ale celkově odvedl dobrou práci a 6 body se podílel na loňském zisku Stanley Cupu. Nezapomenutelný tak bude hlavně jeho gól z prvního finálového duelu proti Philadelphii, když ve třetí třetině rozhodl divoké utkání brankou na 6:5.

Panthers získali předčasnou šanci dohodnout se s Kopeckým na nové smlouvě dříve než k tomu dostanou příležitost ostatní týmy NHL. Chicago náhradou obdrželo volbu v 7. kole. Blackhawks budou volit místo Floridy v roce 2012 nebo o rok později, pokud se dříve naplní podmínky jiného trejdu mezi Panthers a Nashvillem a floridskou volbu na draftu 2012 tak už budou držet Predators.

Podle zatím neověřených informací měl Kopecký po výměně na Floridě podepsat několikaletou smlouvu s průměrným platem 3 miliony dolarů na rok.