Přípravný kemp bude čítat 59 hráčů

Již zítra začíná v Chicagu přípravný kemp Blackhawks na sezonu NHL 2011-12. Vedení Blackhawks do kempu pozvalo celkem 59 hráčů. Kromě hráčů pod smlouvu se kepmu zúčastní i některé naděje Blackhawks a také hráči se smlouvou s Rockfordem pro AHL a také brankář Ray Emery, který je do kempu pozván na zkoušku.

V kempu se představí všichni hráči s platnou smlovou s Blackhawks s výjimkou brankáře Cristobala Hueta, obránce Jonathana Carlssona a útočníka Igora Makarova. Všichni 3 mají smlouvu do konce sezony 2011-12, ale byli zapůjčeni do evropských soutěží a s jejich návratem se v Chicagu příliš nepočítá. Ostatní hráči pod smlouvu by měli být zdravotně připraveni, kromě Patricka Sharpa, který podstoupil operaci slepého střeva. Otazník visí také nad Rostislavem Olezsem, který je stále veden na listině zraněných hráčů. Patrick Kane a Bryan Bickell, kteří měli zdravotní problémy během letní přestávky by měli být v pořádku.

Naděje Blackhawks povede letošní jednička Blackhawks (18. celkově) Mark McNeill společně s Phillipem Danaultem (také 1. kolo 2011, celkově 26.). Dalšími hráči z letošního draftu budou Brandon Saad (2. kolo, 43.), Adrew Shaw (5./139.), který má zároveň smlouvu s IceHogs a příští sezonu bude hrát AHL, a brankář Johan Mattsson (7./211.). Z loňského draftu se pak představí Ludvig Rensfeldt (2./35.), brankář Kent Simpson (2./58.), Rob Flick (4./120.), který má zároveň smlouvu s IceHogs, Mirko Hoefflin (6./151.) a brankář Mac Carruth (7./191.).

Soupiska je dále doplněna o hráče se smlouvu s Rockfordem pro příští sezonu: útočníky Paula Zanetteho a Petera LeBlanca (Blackhawks ho draftovali v roce 2006, ale po konci univerzity mu smlouvu nenabídli, místo ovšem našel u IceHogs, kde loni nasbíral 30 bodů v 57 utkáních); a obránce Briana Faheyho a Bena Youdse.

O smlouvu bude v kempu bojovat také Ray Emery, který se bude snažit přesvědčit vedení Blackhawks, že mají místo dvojky za Crawfordem dát jemu a ne Alexandrovi Salákovi. Bývalá jednička Senators se v roce 2008 nepohodla s vedením a tak ho Ottawa umístila na listinu volných hráčů. Nikdo si jej nevybral a Emery podepsal smlouvu s Atlantem Moskva z KHL. V sezoně 2009-10 chytal za Philadelphii, ale zranil se a posledních 27 utkání včetně celého playoff musel vynechat. Zotavení mu trvalo dlouho, ale v únoru letošního roku podepsal smlouvu s Anaheimem, za který podával velmi dobré výkony. V základní části odchytal 10 utkání, z nichž 7 vyhrál. V playoff ale jeho výkony poklesli a Ducks skončily v 1. kole. Emery bude muset podat opravdu hodně dobrý výkon, pokud chce místo získat, protože Salák má jednocestnou smlouvu, který mu zaručuje stejný příjem v NHL i v AHL.