Zraněného Bollanda nahrazuje ve třetím útoku Krüger

Útočník Dave Bolland vynechal poslední dvě utkání kvůli poraněnému kotníku, když v úterním střetnutí se St. Louis schytal zásah pukem. Na následující šnůru 6 zápasů venku s týmem odcestuje, do sestavy by se měl vrátit někdy v první polovině tohoto výjezdu. Ve formaci s Bickellem a Frolíkem jej nyní zastupuje nováček Marcus Krüger. Stručný sloupek o Krügerovi roli v týmu, který napsal Adam Jahns pro Chicago Sun-Times, překládáme níže.

Marcus Kruger filling in for injured Dave Bolland, Adam Jahns (Chicago Sun-Times).

Stále není jasné, jak dlouho bude centr Dave Bolland mimo hru. Naštěstí se ale nováček Marcus Krüger na jeho místě ve třetím útoku cítí dobře. „Hodně jsem se těšil,“ řekl Krüger k tomu, když dostal šanci Bollanda zastoupit. „Vždycky chcete hrát v nejlepší lize, proti těm nejlepším, a teď máte možnost.“

Když Bolland v sestavě chybí, je to pro Chicago citelná ztráta. Pokud hraje, můžou Hawks bez obav střídat čtyři formace. Pro Krügera, kterého vedení Hawks chválilo za příkladnou hru do obrany ještě před jeho příchodem do NHL, to tak znamená trochu větší tlak.

Chicago Krügera povolalo do hlavního týmu hned pro druhý zápas sezony a ve čtvrté lajně převážně s Jamalem Mayersem na křídle nezklamal. V noci na sobotu proti Calgary ale odehrál už druhé utkání v řadě s Bryanem Bickellem a Michaelem Frolíkem. Spolu sice nenastupovali výhradně proti jednomu určenému útoku, jejich formaci se ale dařilo. „Je jedno, proti komu se postavíte, pořád musíte hrát svým stylem a snažit se podat co nejlepší výkon,“ pověděl Krüger.

Trenér Blackhawks Joel Quenneville v pátek popsal Bollandovo zranění jako méně závažné, nikoli dlouhodobého charakteru. Ale nebylo by překvapením, pokud vynechá ještě alespoň jeden zápas, jelikož chodí s dlahou na pravé noze.

A jak se Krügerovi zamlouvá spolupráce s Bickellem a Frolíkem? „Oba jsou to dobrí hráči,“ ocenil Krüger. „Snažíme si vyhovět a musíme se víc držet u puku,“ dodává.