Sharp zůstane věrný Blackhawks

Převzato z NHL.cz Kanadský hokejový útočník Patrick Sharp s předstihem prodloužil o čtyři roky smlouvu s vedením Chicaga, takže barvy Blackhawks v NHL by měl hájit nejméně do roku 2012.

Uzavření nového kontraktu pro šestadvacetiletého centra znamená, že se 1. července nestane chráněným volným hráčem. Podle kanadské televize TSN si Sharp vydělá celkem 15,6 miliónu dolarů.

Generální manažer Černých jestřábů Dale Tallon prodloužení spolupráce přivítal s nadšením.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo Patricka Sharpa udržet v týmu na další čtyři roky,“ řekl Tallon. „Je to vynikající hokejista s profesionálním přístupem. Patří mezi vůdčí osobnosti Blackhawks a my cítíme, že bude nedílnou součástí naší budoucnosti,“ dodal.

Sharp přišel do Chicaga 5. prosince 2005 z Philadelphie. Směna mezi Flyers a Blackhawks tehdy poslala do Větrného města útočníky Sharpa a Erica Meloche, opačným směrem zamířil další forvard Matt Ellison. Letci dostali navrch i právo volby ve třetím kole draftu v roce 2006. 10. června 2006 se Sharp dohodl s Blackhawks na prodloužení smlouvy o dva roky. Letos si tak sice vydělá jen 825 tisíc dolarů, ale v příští sezóně si už výrazně polepší, nová smlouva mu v prvním roce platnosti garantuje příjem 3,9 mil. dolarů.

„Mám velkou radost, že mohu pokračovat ve své kariéře v organizaci Blackhawks. Město Chicago a fanoušky Černých jestřábů jsem si doslova zamiloval. Chci tu zůstat hodně dlouho. Náš tým se hodně zlepšil a bude v tom ještě pokračovat. Výkony každého hráče jsou důležité pro celkový úspěch mužstva a já míním udělat všechno pro to, abych pomohl Chicagu stát se šampiónem,“ prohlásil Sharp.

Rodák z Thunder Bay odehrál za klub celkem 174 zápasů, v nichž vstřelil 51 branek a na 43 gólů přihrál. Letos je se šestatřiceti body a dvaadvaceti brankami ve 44 utkáních druhým nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem Černých jestřábů.