Stalberg opouští Frölundu a míří do KHL

Útočník Viktor Stalberg se rozloučil s Frölundou a v neděli nebo v pondělí odlétá do Moskvy, kde posílí Atlant Mityshchi v KHL. V 11 utkáních za Indiány posbíral 12 bodů (7+5). V mužstvu už z NHL působí brankář Khudobin a brzy by měl nastoupit obránce Tyutin.

„Ano, je to tak. Ještě ale nejsou vyřízené všechny formality, je to Rusko, takže se ještě může stát cokoli,“ pověděl Stalberg švédským novinářům. „Měl jsem nabídky ze zemí, o kterých jsem nevěděl, že se tam vůbec hraje hokej. Fanoušci jsou tu skvělí, jiní než v Americe. Mám hodně pěkných vzpomínek a pokud by se výluka protáhla na celou sezonu, je možné, že se do Frölundy ještě vrátím.“

Klub z předměstí Moskvy dnes hostí pražský Lev a už ve středu se hraje odveta v Praze. Zatím není jasné, jestli by se Stalberg mohl za Atlant představit už v holešovické Tipsport Areně. Týmu se zatím v letošní sezoně vůbec nedaří a je předposlední v Západní konferenci KHL. Před několika dny vyměnil Atlant trenéra a hokej.cz nyní spekuluje, že by do klubu mohl přijít nový sportovní manažer Alexei Zhamnov, bývalý vynikající centr Blackhawks, který aktuálně zastává tuto pozici ve Chekhovu.

V týmu už působí z NHL brankář Anton Khudobin (Minnesota) a obránce Fedor Tyutin (Columbus), který se ale s Atlantem domluvil teprve před několika dny a zatím do utkání nenastoupil. V Mytischi hraje druhým rokem také obránce Ivan Vishnevskiy, jehož práva pro zámoří stále drží Blackhawks. Chicago jej získalo z Atlanty při výměně Andrew Ladda. Zkušenosti ze zámoří mají dále třeba 40letý veterán Sandis Ozolinsh, obránce Jonas Frögren nebo útočníci Konstantin Koltsov, Nikolai Zherdev a Maxim Mayorov.