Blackhawks se představí v Columbusu. Udrží neporazitelnost?

V noci ze soboty na neděli našeho času se hokejisté Chicaga poprvé v této sezoně postaví proti Columbusu. Divizního rivala Blackhawks v minulé sezoně rozhodně nešetřili, porazili ho ve všech šesti vzájemných zápasech a přestříleli poměrem 31:10. Každé vítězství bylo o tři nebo více branek. A dnes? Blue Jackets se budou snažit vyhnout třetí prohře v řadě, zatímco Chicago udělá všechno pro to, aby popáté za sebou vyhrálo a zachovalo si v tomto ročníku neporazitelnost.

Po čtyřech zápasech ve zkrácené sezoně jsou na tom Blackhawks zatím výborně. Ještě neprohráli a vedou celou ligu. V prvních třech utkáních to byla ze strany družiny trenéra Joela Quennevilleho silná hra a jasné diktování hry zejména v průběhu prvních dvou třetin. Ve čtvrtek proti Dallasu to ale byla jiná káva. Chicago prohrávalo na půdě Stars už 0:2, nakonec ale dokázalo otočit vývoj zápasu a zvítězit 3:2 po prodloužení díky výtečným přesilovkám. Sharp, Toews a Hossa se trefili vždy při výhodě jednoho muže v poli navíc.

Columbus zahájil zkrácenou sezonu dobře, když přehrál Nashville 3:2 po nájezdech. Pak už to taková sláva nebyla. Následovala prohra po nájezdech s Detroitem a dvě ryzí prohry proti Phoenixu (1:5) a Coloradu (0:4). Blue Jackets se v Denveru představili bez útočníka Cama Atkinsona, přesto dokázali domácí tým přestřílet 33:28. Semjon Varlamov si ale z večera udělal svou show a připsal si první čisté konto v sezoně. Columbusu také nepomohlo, že už podruhé v ročníku inkasoval v první minutě zápasu. „Musíme mít lepší starty do zápasů. V lize se těžko vrací zpět, když prohráváte,“ řekl útočník Columbusu Ryan Johansen.