Obránce Adam Clendening byl vybrán do 2. All-Star týmu AHL

S blížícím se závěrem základní části AHL vedení soutěže vyhlásilo All-Star týmy za sezonu 2012-13 a jedním z nominovaných je i zástupce Rockfordu obránce Adam Clendening, který zaujal místo ve 2. All-Star týmu AHL. Je to první nominace hráče IceHogs do některého z All-Star týmů AHL od sezony 2007-08, kdy byl Martin St. Pierre nominován také do 2. All-Star týmu.

Dvacetiletý Clendening hraje svou první profesionální sezonu a jako nováček si vede velmi dobře. Se 43 body (7+36) v 69 zápasech je nejproduktivnějším obráncem týmu a celkově je v týmu 5. nejproduktivnější. V počtu asistencí je dokonce 2. mezi hráči IceHogs. Vytvořil tak nové týmové rekordy pro počet bodů a asistencí nasbíraných v sezoně nováčkem.

I na úrovni celé AHL si vede velmi dobře, když je 3. nejproduktivnější obránce v lize. Před ním jsou Justin Schultz (34z/48b) a Sami Vatanen (59z/44b), oba také nováčci, kteří obsadili místa obránců v 1. All-Star týmu AHL a v All-Star týmu nováčků a na Clendeninga tak mezi nováčky v nejlepším výběru místo nezbylo. Mezi všemi nováčky AHL je Clendening na 9. místě v produktivitě a na 2. děleném místě v asistencích. Mezi všemi hráči AHL je v asistencích 11.

V lednu byl Clendening vybrán do AHL All-Star Game, kde společně s Martinem St. Pierrem reprezentovali Rockford.

  • Michal Rozsíval

    Rozsíval CZE

    45 let, Obránce
    Členem klubu: