Blackhawks se dohodli na smlouvě s LeBlancem

Chicago uzavřelo smlouvu s čerstvým držitelem Hobey Baker Award pro nejlepšího hráče univerzitní soutěže Drewem LeBlancem. Třiadvacetiletý centr St. Cloud State letos ve 42 zápasech nasbíral 50 bodů (13+37). LeBlanc je tvořivý hokejista se skvělým přehledem o hře a s Blackhawks se dohodl na roční smlouvě, k týmu se tedy připojí okamžitě.

LeBlanc je prvním hráčem St. Cloud State University, který ocenění pro hráče roku získal, a zároveň má ze všech 25 útočníků, kteří v historii tuto trofej převzali, nejméně nastřílených branek. Mladý Američan celkem v NCAA odehrál 171 utkání, ve kterých zaznamenal 42 branek a 105 přihrávek. Vyloučen byl na 66 minut. V minulé sezoně stihl jen 10 střetnutí kvůli zlomenině nohy, letos se ale kapitán St. Cloud vrátil opět ve výtečné formě.

LeBlanc je šikovný centr, výborně přihrává, je trpělivý s pukem a umí tak řídit hru celé pětky. Podle skautů patří mezi nejtalentovanější hráče v univerzitní lize, zároveň jej ale chválí pro jeho přístup a vůdčí schopnosti. Ve WCHA letos mimo ceny pro nejlepšího hráče sezony získal také ocenění, udělované hokejistovi s příkladným chováním mimo led a odpovídajícími studijními výsledky.

Chicago s LeBlancem podepsalo roční smlouvu, k týmu se ale připojí okamžitě, je tedy možné, že v létě bude chráněným volným hráčem a bude vyjednávat o novém kontraktu.