Jonathan Toews nominován na NHL Leadership Award

Kapitán Blackhawks je nominován na další cenu. Společně s Danielem Alfredssonem z Ottawy a Dustinem Brownem z Los Angeles je mezi trojicí hokejistů vybraných na Mark Messier NHL Leadership Award, udělované hráči, který nejvýrazněji prokazuje vůdčí schopnosti na ledě i mimo něj během základní části.

„Je to velká pocta,“ komentuje nominaci Toews. „Kritéria pro toto ocenění jsou výjimečná. Jak už jsem řekl dříve, pokud jste nominovaný na nějaké individuální ocenění, vždy na to má velký vliv tým a spoluhráči. Ti člověku pomohou dostat se tam, kde je. Jsem jim za to vděčný. Pokud potřebují někoho ocenit, je to příjemné, ale za všechno vděčím svým spoluhráčům a ostatním lidem z kabiny.“

Cenu uděluje sám Mark Messier, několikanásobný vítěz Stanley Cupu a legendární kapitán Edmontonu a New Yorku Rangers. Jeho trofej byla poprvé udělena v létě 2007. Veterán Daniel Alferdsson je nejdéle sloužícím kapitánem v soutěži a pravidelně patří mezi nejproduktivnější hráče Senators. Dustin Brown dovedl loni Kings k zisku Stanley Cupu a tradičně bývá na špičce ligové statistiky střetů. Toews je od roku 2008 třetím nejmladším kapitánem v historii NHL, a už o dva roky později získal s Chicagem Stanleyův pohár.