Chystá se výměna s Ottawou? [spekulace!]

Spekulace o údajné výměně neutuchají, ve hře jsou Neil, Vermette a Gerber na straně Sens a Barker s Khabibulinem za Chicago. Chystá GM Tallon další podařený trejd s týmem z hlavního města Kanady? Více informací v překladu blogu Kevina Leeho z hockeybuzz.com (ano, ten který je zřejmě na začátku ohlášeného podpisu Jasona Williamse, takže čtěte s rezervou!)

Nejdříve, dělám na možné výměně mezi třetmi týmy, takže později nebo navečer, až se věci trochu uklidní, napíšu celý blog, kde se budu věnovat sáze Jasona Williamse [zprávy o podpisu se Senators se objevily na více zdrojích, ale Lee je zřejmě ten, kdo chybnou informaci jako ověřenou vypustil do světa. Williams se poté dohodl s Atlantou – pozn. př.]. Tedy se omlouvám všem, kteří chcete vědět víc o tom, co se s Williamsem stalo, ale protože už podepsal v Atlantě, chci Vám nejdřív předat tuto silnou spekulaci.

Potom, co byl GM Sens Bryan Murray Williamsem vypečený, bylo mi řečeno, že obrátil svou pozornost k posílení obrany a zisku prvního gólmana. Murray je v tom, co chce pro svůj tým Sens, velice agresivní.

Jména, která jsem zaslechl, že by měla být předmětem výměny mezi třemi celky jsou Martin Gerber, Nikolai Khabibulin, Antoine Vermette, Chris Neil a Cam Barker. Snažím se získat potvrzení, o jaké hráče se jedná v případě Kings. Nyní, pokud by LA nebylo součástí trejdu, bude to trejd jen mezi Hawks a Sens, v tom případě je ale velká šance, že gólmani nebudou její součástí. Když se na výměnu podíváme, musíme vzít v úvahu limity platového stropu Hawks [Chicago je asi o milion a trochu přes strop – pozn. př.], na to nezapomeňte.

Jak jsem zmínil, doslýchám se o téhle možné výměně různé informace. Gerber by skončil v LA, jelikož Chicago se chce zbavit Bulinova platu, ale zároveň nechce platit jiného brankáře. Hawks se snaží dohodnout se s Vermettem na dlouhodobé smlouvě. Vermette zcela jistě chce výměnu a myslím, že není daleko k tomu, aby se jeho přání splnilo.

Update 20.25: Murray žádá Brenta Seabrooka jako část výměny. Chtějí Blackhawks hráče, který může hrát v NHL hned nebo několik špičkových nadějí? To by znamenal, že Andrej Mezsároš je na odchodu nebo Brian Lee [nadějný obránce Sens – pozn. př.] spolu s někým z Binghamtonu [farma Sens – pozn. př.].

[...] Kevin, senatorshockeybuzz@hotmail.com

Komentář redakce: 1) Kevin Lee je obvykle spolehlivý autor. Přirozeně nese trochu stín často nepřesného Eklunda a stejně jako ostatní blogeři, kteří se naplno věnují jednomu týmu (jako např. Al Cimaglia, který píše na HockeyBuzz o Chicagu), ne vždy udeří hřebíček na hlavičku. Zpravidla má ale dobré informace (jako Cimaglia) a tak i když je třeba brát informace od něho s rezervou, je nepochybné, že nevaří jen tak z vody.

Jména, která nadhodil, ovšem nemohou nikoho překvapit. Je veřejným tajemstvím, že Hawks a Senators jednají v těchto dnech o trejdu. Ovšem bližší informace jsou pouze na úrovni spekulací a dohadů, proto je pět zmíněných hráčů považováno za nejlepší adepty na změnu dresu. Khabibulinův plat a příchod Cristobala Hueta znamenají, že ruský brankář nemá v týmu jisté místo, jakkoli GM Dale Tallon přesvědčuje fanoušky, média a soupeřící GM, že je s postem brankáře spokojený a Khabibulina se nesnaží zbavit. V tom případě je Cam Barker druhá přirozená volba. Jeho základní plat je sice něco pod 1 milion, ovšem do platového stropu se počítá kontrakt i s vypsanými bonusy. V tom případě Barker přijde Hawks na necelé 3 miliony a jeho výměnou by si rozvázali ruce i k případnému posílení útoku, které Tallon též slibuje.

Khabibulin do Ottawy je spekulace už z minulé sezony a bůhví, kolik je na ní pravdy. V posledních dnech Lee hovořil o trejdu Barkera za Neila + draft. Ottawa chce posílít obranu, Andrej Meszároš je možná na odchodu a Sens se prý zajímali o Pantera Jaye Bouwmeestera. Tahle část je ale také jen na úrovni dohadů. Neil patří mezi hráče, kteří mají určitou hodnotu a pro Senators jsou nahraditelný. Neil je důrazný útočník, který nasbírá i pár bodů. Talentu sice tolik nepobral, je ale užitečný na více frontách a s platem kolem 1 milionu je to dobrý adept na výměnu a posilu do týmu na jiném místě. Antoine Vermette se stále s Ottawou nedohodl na nové smlouvě a Lee přinesl informaci, že prý požádal o výměnu (údajně v návaznosti na příchod Williamse, tahle souvislost nyní padá). Vermettův agent (stejně jako známý novinář Bruce Garrioch) tuto spekulaci popřel, ale Lee psal, že žádost o trejd na vedení podali dříve také Ray Emery, Brian McGrattan i Peter Schaeffer. Všichni v Ottawě už skončili, ale jestli na vlastní žádost, to asi Leeovi nikdy nikdo nepotvrdí ani nevyvrátí.

S Martinem Gerberem nepanuje v Ottawě spokojenost a šeptá se už delší dobu, že Sens by raději jinou jedničku do své branky. Poté, co Emeryho kariéra nabrala zřejmě špatný směr, teď Ottawa má jen nevyrovnaného švýcarského brankáře a příchod Alexe Aulda asi nebude řešením. Problémem je Gerberův relativně vyšší plat (3,7 milionu), jinak by zřejmě opustil tým už v sezoně, v některé z chvil, kdy měl zrovna v brankářském souboji navrch Emery.

Jsou to sice jen spekulace, ale natolik zajímavé, že je třeba se o ně podělit a diskutovat. Nabízená jména jsou ale tak očividná, že je na místě vznášet otázky: Skutečně se jedná o těchto hráčích? Anebo jen situace znalý bloger čeří vody?