První fáze přípravy ukončena

Blackhawks včera ukončili první fázi přípravy na novou sezonu NHL a dnes vstoupí do fáze druhé. První fáze spočívala v rozdělení všech hráčů do 3 týmů (červeného, černého a bílého) a tyto týmy se každý s každým dvakrát utkali během 3 dnů. Druhá fáze začne dnes v noci přípravným zápasem v Columbusu, kde se poprvé v akci představí Jonathan Toews.

V utkáních mezi 3 týmy se nejlépe dařilo Černým, kteří hráli v této sestavě:
Ruutu-Toews-Kane
Versteeg-Kontiola-Brouwer
Kočí-Adams-Lapointe
-Parenteau
Keith-Seabrook
Johansson-Hendry
Ryan-Stokes
Lalime
Brodeur

Černý tým si totiž připsal ve 4 zápasech 3 vítězství a 1 porážku, skóre měl 9:4 a 2x jeho brankáři neinkasovali. Střelecky se dařilo Patricku Kaneovi a Krisi Versteegovi, kteří oba nastříleli po 3 gólech. Zbylé přidali Magnus Johansson, Prestin Ryan a Petri Kontiola.

Vyrovnanou bilanci 2 vítězství a 2 proher měl tým Bílý, jehož sestava byla následující:
Bourque-Fraser-Sharp
Tanguay-Perreault-Blunden
McGregor-Dowel-Burish
Berti-Williams
Vandermeer-Wisniewski
Sawyer-Shutron
-Fahey
Crawford
Flaherty

Bílí měli skóre 6:7 a nejlepším střelcem byl Adam Berti se 2 brankami. Po jedné dali Yanick Perreault, Patrick Sharp, Jake Dowell a Bryan McGregor.

Překvapivě nejméně se dařilo Červenému týmu v sestavě s Havlátem, Langem či Khabibulinem. Celá sestava byla tato:
Samsonov-Lang-Havlát
Hobson-Bolland-Skille
Bickell-Brophey-Aliu
-Greenop
Richmond-Byfuglien
Barker-Zyuzin
-Marr
Khabibulin
Unice

Červení totiž zaznamenali pouze jedno vítězství a skóre měli 4:8. Střelci gólů byli Sergei Samsonov, Steve Marr, Dustin Byfuglien a Danny Richmond. Danny Richmond hrál v posledním utkání místo v obraně na levém křídle. Blackhawks od něj chtějí, podobně jako od Davida Kočího, aby byl schopen v případě potřeby schopný hrát jak v obraně, tak i v útoku.

Kromě zraněného Niklase Hjalmarssona vynechal 1. zápas Bílých kvůli problémům s kolenem Berti. Jason Williams hrál až včera, když předtím opustil kemp, aby mohl být se svým otcem, který podstoupil náročnou operaci. Problémy s třísly má potom Wade Flaherty, který tak nechal chytat celé zápasy Coryho Crawforda.

Dnes v noci Blackhawks nastoupí k prvnímu přípravnému utkání v Columbusu v této sestavě:
Bourque-Sharp-Williams
Ruutu-Toews-Versteeg
Brouwer-Kontiola-Blunden
Koci-Dowell-Burish
Vandermeer-Wisniewski
Richmond-Zyuzin
Barker-Byfuglien
Lalime
Crawford

Vedení Blackhawks se tak rozhodlo rozdělit úspěšnou řadu Ruutu-Toews-Kane, když Patrick Kane do Columbusu necestuje. Blackhawks chtějí, aby k prvnímu zápas nastoupil na domácím ledě, šanci tak nejspíš dostane zítra, kdy se bude konat odveta dnešního zápasu. Celý zápas odchytá Patrick Lalime, předpokládaná dvojka Blackhawks. Jednička Blackhawks pak dostane šanci odchytat 4-5 celých zápasů podle slov trenéra Denise Savarda. Crawford a Brodeur by se měli představit v 1 utkání.

Blackhawks měli loni jednu z nejlepších příprav v historii klubu, když v 8 zápasech měli bilanci 7-1. Trenér Denis Savard však zastává názor, že výsledky přípravných zápasů ho nezajímají. Je mu jedno, jestli Blackhawks vyhrají nebo prohrají, důležité je, aby byli připravení na začátek sezony.

Po prvním domácím zápase se také očekává, že Blackhawks poprvé zúží počet hráčů v kempu. Nejprve by měli být odesláni junioři zpět do svých týmů a také hráči pozvaní na zkoušku.