Otázky fanoušků na Mika Havilanda

Na oficiálních stránkách Blackhawks se fanoušci mohli ptát hlavního trenéra Rockfordu Mikea Havilanda. Přinášíme vám první část jeho odpovědí.

Otázka: Ahoj Miku, byl jsem obrovským fanouškem Davea Bollanda během jeho působení v Londonu. Zajímalo by mě na kterých herních činnostech musí zapracovat, aby se na trvalo prosadil do sestavy Blackhawks. Díky a dotoho Hogs!

Mike Haviland: Myslím, že Dave musí zapracovat na jeho síle. Jeho celé tělo potřebuje posílit, jak ruce, tak i nohy. Také si myslím, že by měl být o trochu rychlejší. To jsou věci, které může kontrolovat a může na nich pracovat, aby se zlepšil. V ostatním, myslím, že je připraven na NHL - jeho rozhled, hokejové myšlení a soutěživost. Letos odehraje nějaké zápasy za Blackhawks. Je velmi blízko, aby se prosadil.

O: Jak úspěšný kouč v AHL, můžete popsat, jak připravujete hráče v šatně těsně před zápasem? Máte nějaký rituál než vyrazíte na led, jako třeba, že brankář jde vždy první?

MH: Myslím, že je to rituál pro mě a Teddyho (asistenta trenéra Teddyho Denta), vždy připravit hráče jak nejlíp umíme pro každý zápas. Opravdu se soustřeďujeme na nás, jen na náš tým.

O: Poslední 2 roky v Rockfordu jsme zaznamenali značný úspěch s bojovnými a tvrdě hitujícími týmy, ale také vynikajícími střelci. Jaký styl hry můžeme očekávat od letošních IceHogs?

MH: Myslím, že můžete očekávat stejný styl. Poslední rok jsme byli 3. v počtu vstřelených branek a 2. v počtu bitek. Myslím, že to byla vždy filosofie Hogs i Ala MacIssaca v Norfolku a nyní i zde v Rockfordu. Vždy potřebujete někoho, kdo ochrání zručné hráče. Myslím, že uvidíte stejný styl, ale na vyšší úrovni než v UHL. Tito hráči bojují o NHL.

O: Prvně bych chtěl vašemu vedení, hráčům a vám popřát úspěškou sezonu. Na co se v nadcházející sezoně těšíte nejvíce? Kterého hráče bude největší radost letos v Rockfordu sledovat?

MH: Myslím, že na rivalitu, kterou si vybudujeme s Milwaukee (Nashville), Wolves (Atlanta), Quad Cities (Calgary) a Peorií (St. Louis). Myslím, že to bude skvělé pro naše fanoušky. Také se těším na nový stadion a nadšení, které v Rockfordu panuje. Který z hráčů to bude, je těžké teď říct, ale Bolland je určitě jeden a také Troy Brouwer. To jsou hráči, kteří loni hráli dobře a mají šanci být jak na naší soupisce, tak i v Chicagu. Takže těžko říct, ale určitě tito 2. Petri Kontiola a Kris Versteeg jsou také velmi ofenzivně vybavení a jsou rychlí.

O: Můžete říci jaké výhody má mít farmu Blackhawks v Rockfordu, velmi blízko Chicaga?

MH: Myslím, že je to dobré pro obě strany. Dává to možnost vedení Blackhawks šanci sledovat jejich mladé hráče pravidelně. V Norfolku to bylo těžké. V Rockfodu je budou moci vidět zápasech i při trénincích. Myslím, že je to lepší i pro hráče. Když zrovna hráč nebude hrát za Blackhawks je snadné poslat ho 90 mil na farmu. Myslím, že je to skvělé pro všechny, celý stát Illions.

O: Hodně štěstí letos Hogs!!! Můžete si vzpomenout na nějakou paměti hodnou rekci hráče, když byl povolán nahoru?

MH: Dustin Byfuglien mě napadá. Byl opravdu šokován. Byl hodně nadšený, že půjde nahoru, skoro jako malé dítě. Takovéhle dny jsou skvělé. Hráči jsou nadšení, jako kdyby byly Vánoce. Jak jsem řekl, jsou to skvělé chvíle a je skvělé být s nimi a zažít to.

O: Byfuglien a Richmond oba strávili značnou dobu v AHL. V této chvíli, myslíte si, že by mohli hrát ve 3 obranné dvojici v NHL a nevracet se do AHL?

MH: Myslím, že oba jsou připraveni. Danny dokázal, že na té úrovni může hrát a Buff myslím také. Myslím, že oba jsou připraveni být 5., 6., 7. obráncem v NHL.