Brent Seabrook v utkání proti Blues na začátku sezony
Brent Seabrook v utkání proti Blues na začátku sezony

Brent Seabrook dostal trest na 3 zápasy

Obránce Brent Seabrook dnes slaví 29. narozeniny, disciplinární komice NHL mu ale radost neudělala. Za jeho střet s Davidem Backesem z druhého zápasu v St. Louis jej potrestala zákazem činnosti ve 3 zápasech. Seabrookův zákrok komise posoudila jako napadení a nedovolené bránění, uškodilo mu také to, že je Backes po jeho úderu zraněný. Jako polehčující okolnost pak komise přijala fakt, že Seabrook dosud nebyl trestán. Kanadský obránce, kterého Blackhawks draftovali v 1. kole 2003, se trefil v obou zápasech proti Blues. Za Chicago dosud odehrál 681 utkání, ve kterých nasbíral 287 bodů (63+224) a 489 trestných minut, a ke dvěma Stanley Cupům zlato na MS18, MSJ i na olympiádě 2010 ve Vancouveru. V sestavě Hawks Seabrooka nejspíš nahradí Sheldon Brookbank.

„Nechtěl jsem ho trefit takhle, na hlavu jsem nemířil,“ řekl po utkání Seabrook novinářům. „Tohle jsem neměl v úmyslu, byl to střet… v této sérii se hraje hodně do těla. Takových srážek je v zápase spoustu.“

Seabrook dostal v utkání trest na 5 minut a do konce zápasu. Blues přesilovku 6 vteřin před závěrem třetí třetiny využili k vyrovnání na 3:3 a později v prodloužení zvítězili.

  • Sheldon Brookbank

    Brookbank CAN

    43 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Brent Seabrook

    Seabrook CAN

    38 let, Obránce
    Členem klubu: