Khabibulin 3. hvězdou týdne

Na počátku sezony nechtěný gólman nyní předvádí nejlepší výkony v dresu Blackhawks. Všimli si toho nejen fanoušci Blackhawks, ale také vedení NHL, když jej za uplynulý týden vyhlásilo 3. hvězdou týdne v NHL.

V přípravném kempu se nedostal ani jednou při přípravném kempu do branky. Byl zařazen na listinu volných hráčů, hledal si nové angažmá a to i v Rusku. Nyní si snad každý z fandů přeje, aby zůstal celou sezonu. Khabibulin totiž předvádí opět výborné výkony, kterými dovedl Tampu Bay ke zisku Stanley Cupu.

Forma se Khabibulinovi vrátil v momentě, kdy Blackhawks přivedli do týmu velkou konkurenci v Cristobalu Huetovi. Huet se ovšem nepředvedl ve skvělé formě ze závěru uplynulé sezony, která mu přinesla 4letý kontrakt za více než 22 milionů. Po čtvrtině základní části je stále ovšem napořadu otázka, jak vyřešit brankářskou situaci v Chicagu. Kromě odchodu Khabibulina se objevili již i spekulace, že kufry by si mohl balit i Huet. Je ovšem možné, že do konce sezony zůstane situace stejná. To nejméně ocení Corey Crawford a Antti Niemi, kteří předvádí výborné výkony v AHL.

Khabibulin si ocenění vysloužil za to, že uplynulý týden dokázal vychytat 3 vítězství, všechna na hřištích soupeřů. Při tom měl úspěšnost zákroků 91,8% a průměr obdržených branek na zápas 2,90.

Dalšími hvězdami byli vyhlášeni Marc Savard (1.) a Henrik Sedin (2.).