Jak se hráči zúčastnili pohřbu otce GM Tallona

Když v polovině cirkusového výjezdu zůstali Hawks v Torontu o den déle, o důvodech se příliš nemluvilo. Hráči brzy potvrdili, že se spontánně rozhodli přijet na pohřeb otce GM Dalea Tallona, i to ale uniklo větší pozornosti. V následujícím článku si můžete přečíst překlad, jak toto gesto popsal neznámý autor, údajně příbuzná osoba Tallonova známého a bývalého hráče Blackhawks. Posouzení, kolik je na této historce pravdy, necháváme na vás.

Uprostřed vyčerpávajícího šestizápasového výjezdu, kdy je hokejový tým plný mladíků daleko od domova, končí utkání pozdně v chladném kanadském sobotním večeru. Mají jediou pauzu, když je teď mezi zápasy třídenní volno, a mohou se tak těšit do vlastních postelí než se po pár dnech opět vydají na cesty. Pravidelný běžný let na ně čeká na mezinárodním letišti v Torontu a po krátkém letu by mohli být doma před půlnocí. Letadlo odlétá podle plánu, ale bez jediného hokejisty.

V šatně se po konci utkání uskuteční hlasování, ve kterém se tento mladý tým jednomyslně shodne na odložení odletu na příští den. Prodlouží si pobyt v hotelu a v neděli ráno pronajmou dva autobusy bez topení, s kterými vyrazí na dvouhodinovou cestu na sever. Kanada je v této části řídce osídlená, hokej je tu však velice oblíbený. Nakonec dorazí do cíle k údivu svého generálního manažera, který se právě účastní pohřbu svého otce.

Po několika emotivních hodinách se tým vrátí do autobusů a vydá se zpět na dvouhodinovou jízdu do Toronta. Cestou požádají řidiče, aby v maličkém kanadském městě zastavili na jídlo. K překvapení štamgastů a dělníků vystoupí z kinklajících se autobusů mužstvo profesionálních hokejistů a zamíří rovnou k nim do restaurace McDonald's, kde na stěně visí fotky dvou z těchto hráčů. Místní, nadšení fanoušci hokeje, jak je v této oblasti zvykem, znají všechny hráče od pohledu. Lze si jen těžko přestavit jejich ohromení, když se u nich posadí celý profesionální tým, aby se v jejich drobném městečku uprostřed sezony najedl. Po nějaké chvíli znovu nasednou do autobusů a nakonec chytí svoje letadlo o 24 hodin později; jeden den tak věnovali svému GM.

Je to vymyšlené nebo výňatek z nějakého hokejového románu? Nikoli, tohle je skutečný příběh Blackhawks minulou sobotu večer [22. listopadu – pozn. př.], kdy se rozhodli zúčastnit pohřbu otce Dalea Tallona.

Kris Versteeg, Patrick Kane a Adam Burish komentují událost pro CSN: The team dealt with a family matter – 11/25