Olympiáda v Pekingu

Pro psaní příspěvků do diskuze je nutné se přihlásit
Mirek napsal

NHL a NHLPA to oznámily jako společné rozhodnutí, i když tlak je asi především od majitelů, to je jasné. Jak přesně probíhalo rozhodování na úrovni NHLPA, to nevíme. Každý tým má jednoho svého zástupce v NHLPA, ale to nejspíš nemělo vliv. Jestli probíhalo nějaké hlasování mezi těmi, kdo jsou v těch předběžných širokých nominacích, o tom pochybuju. Na druhou stranu, jako hlavní důvod není uvedená situace v Číně (riziko karantény apod.), ale fakt, že je už hodně odložených zápasů a není kdy jindy je dohrát, pokud nechceme posunout playoff zase až do léta nebo nahustit program. A dokážu si představit, že to by vadilo všem hráčům, kterých se olympiáda netýká. Taky je v Americe hodně fanoušků, kteří mají olympiádu (tím spíš v Číně) na háku, a jejich tlak rezonuje přesně s tím, co chtějí majitelé. No a když k tomu přičtu to, co teď vidíme teď na MSJ s kontumacemi… upřímně by mě nepřekvapilo, pokud někteří hráči změnili názor a raději z toho vycouvali taky. Ale těžko soudit, kolik takových je, věřím, že většina by na olympiádu i tak jet chtěla. Navíc si to řada z nich tak nějak vyzkoušela už loni v playoff NHL. Škoda, ale doba je prostě nejistá a obávám se, že ještě nějakou dobu to bude trvat.

shaacul napsal

Podle toho co jsem slyšel/četl tak to finální rozhodnutí bylo především ligy (majitelů). Hráči udělali před časem ústupky, hlavně finanční, v poslední smlouvě, výměnou právě za to aby se NHL kvůli Olympiádě přerušila. Takže někteří budou právem naštvaní, Marchand má holt koule to říct nahlas.
Někde jsem slyšel, myslím Friedman to zmínil, že to jak to dopadlo může stát místo Fehra. Pro hráče je to v podstatě lose-lose situace.

shaacul napsal

Lazerus má na Atletic rozhovor s Kaneem a Toewsem. Z toho co Toews říká mezi řádky je vidět, že hlavně kondičně ještě není 100% a když je víc zápasů za sebou tak, protože hraje hodně fyzicky náročný hokej, tak pak ty pozdější zápasy "šlape vodu".
Za mě je otázka jestli by nestálo za to nechat ho některé zápasy sedět, popřípadě zbavit defenzivních povinností.
Face off v obrané zóně - Toews 208x, další za ním je Dach s 84x a Johnsson 43x
Face off při oslabení - Toews 90x, pak Carpenter 18x a Khaira a Dach 7x.
Tady se podlě mě ukazuje jak velká chyba bylo nechat odejít Kampfa, kdyby Kampf v týmu zůstal tak ubete Toewsovi minimálně 50% téhle nálože. Vypadalo to, že Toewsovi by mohl odlehčit Johnson, ale bohužel si zlomil klíční kost.
V Torontu má Kampf na FO v obraně a oslabení podobné čísla jako Toews (Kampf DFO - 239x; SH FO - 90x) a Tavarez a Matthews se soustředí na přesilovku, neutrální zónu a útočnou zónu.

Mirek napsal

Vypadá to, že se asi ještě do Vánoc dozvíme, jestli hráči z NHL chtějí jet nebo ne. Obávám se, že všechno nasvědčuje tomu, že nepojedou, riziko pětitýdenní karantény za to fakt nestojí.

Pochybuju, že by NHL narychlo dala dohromady nějakou formu exhibice/Světového poháru, který by se hrál v USA, takže spíš na tu chvíli dostanou hráči volno. Ale uvidíme.

Z českého pohledu stejně není na co se těšit. Diskuze kolem české reprezentace a trenéra Pešána mi hodně připomínají debaty o Collitonovi. Oba působí sebevědomě, že mají jasnou představu a umí ji okecat, jenže to nenese žádné ovoce. Hráče máme na papíře dobré, ale útok je jalovej, obrana děravá, koukat se na to nedá a nikdo neví, kde je problém a co s tím. Teda kromě filozofických úvah o dnešní mládeži a babských rad, že se málo bruslí, málo bojuje, že musíme víc a líp střílet a tlačit se do branky. OK, to je sice všechno pravda, ale…

S ohledem na olympiádu asi každá změna dobrá, horší to být nemůže. I když problémy českého hokeje jsou širší, nezlomí se to příchodem nebo odchodem jednoho člověka nebo jedním (ne)úspěchem.