Rockford 4 Chicago 3

1. 12. 2013 2.00, Rockford
Farma týmu St. Louis Blues
I. třetina
Čas Tým Gól
00:21 RCK Beach 1 (Broadhurst, LeBlanc)
04:01 RCK Nordström 5 (Danault, Dahlbeck)
II. třetina
Čas Tým Gól
20:27 RCK Beach 2 (Broadhurst)
33:14 CHI Jaškin (Rattie, Fairchild) Px2
37:00 RCK Beach 3 (Nightingale) O
III. třetina
Čas Tým Gól
49:02 CHI Hanson (Regner, Davies)
59:23 CHI Chorney (Fairchild, Locke) XA
Brankáři
Tým Od Do Brankář
RCK 00:00 60:00 Simpson 35/32 (91,40 %)
CHI 00:00 60:00 Allen 26/22 (84,60 %)
Sestava
# Post Jméno
12 LK Beach
14 C LeBlanc
18 C Danault
19 LK Morin
20 C Mullane
23 C Nordström
25 C Broadhurst
26 LK Ross
28 PK McNeill
32 LK Lefebvre
36 PK Shalunov
37 LK Broadhurst
2 O Clendening
6 O Nightingale
7 O Skinner
8 O Svedberg
9 O Shea
10 O Dahlbeck
11 LK Winchester (Zdravý)
15 LK Brookbank (Zdravý)
16 C Mills (Zraněný)
24 C Froese (Zdravý)
22 O Peckham (Zdravý)
Rozhodčí
Role Jméno
Hlavní Montsion, Ragusin
Čároví Mills
Kyle Beach byl hrdinou sobotního zápasu proti Chicagu
Kyle Beach byl hrdinou sobotního zápasu proti Chicagu

Rockford doma oplatil Wolves včerejší prohru

Farma Blackhawks v Rockfordu prohrála v pátek v Chicagu s rezervou St. Louis vysoko 7:1, o den později ale na domácím ledě oplatila stejnému soupeři porážku. Ústřední postavou zápasu byl útočník Kris Beach, který se prosadil poprvé v sezoně a rovnou v utkání proti svému bratrovi Codymu nastřílel hattrick. Kent Simpson zaznamenal 32 zákroků.

V pátek se Hogs před 7500 diváků představili v Chicagu, zápas jim ale vůbec nevyšel. Už ve 2. minutě dostal trest na 5 minut a do konce utkání 20letý domácí nováček Joel Edmunson, když trefil loktem útočníka Pata Mullana. Po následné šarvátce se hrálo 4 na 4 a této situace dokázali Wolves využít. Taylor Chorney si pěkně odbruslil do střely a překonal Kenta Simpsona poprvé. Wolves následně potrestali vyloučení Jeremyho Morina, do prázdné zakončil Ty Rattie. Kalich hořkosti ale nebyl zdaleka naplněn, Theo Peckham totiž poslal svůj tým do čtyřminutového oslabení a Chicago znovu snadno překonalo Simpsona. Ten tak v 10. minutě pustil do branky Maca Carrutha.

Wolves postupně zvýšili svůj náskok až na 7:0, Carruth ale gólům ve své síti příliš zabránit nemohl (2x se pěkně trefil bývalý hráč Slavie Dmitrij Jaškin). V polovině zápasu jej navíc u zadního mantinelu narazil Sergey Andronov, kterého si tak do parády musel vzít Klas Dahlbeck. Rockfordu se nakonec podařilo vstřelil čestný gól, v 57. minutě využil šestou přesilovou hru Terry Broadhurst tečí střely nové posily Bretta Skinnera.

Ice Hogs slaví jednu z branek v síti Jakea Allena
Ice Hogs slaví jednu z branek v síti Jakea Allena

Pro sobotní odvetu na ledě Rockfordu tak měli Ice Hogs o extra motivaci postaráno. Ze sestavy vypadli Brad Winchester, Theo Peckham, Byron Froese a Wade Brookbank, šanci naopak dostali Kyle Beach, který nastoupil proti svému bratrovi, obránce Jared Nightingale a nováčci Garret Ross s Maximem Shalunovem. Do brankoviště se opět postavil Kent Simpson.

Už po 21 vteřinách se domácí prosadili poprvé, když se trefil Beach. Led pak zasypalo víc jak 6000 plyšových medvídků, které poputují na charitu. Nová tradice byla započata loni, kdy fanoušci naházeli na led 5500 plyšáků, a sobotní duel byl pro tuto akci zvolen na letošní sezonu. Nabuzený Beach mohl ještě v první minutě přidat druhou branku, jeho ránu ale zastavilo břevno, přestože se už domácí hráči radovali z druhého gólu.

Rockford přesto brzy zdvojnásobil svůj náskok, po pěkné akci Philippa Danaulta se prosadil Joakim Nordström. Hned na začátku druhé třetiny se podruhé v utkání trefil Beach, opět asistoval Terry Broadhurst. Wolves pak sice snížili po střele Dmitrije Jaškina v přesilovce 5 na 3, Beach ale krátce poté zkompletoval hattrick, když v oslabení v brejku s Danaultem 2 na 1 překonal Jakea Allena počtvrté.

Chicago ve třetí třetině dotahovalo, Hogs ale nakonec vydrželi a dotáhli utkání do vítězného konce. Christian Hanson z dorážky snížil a v poslední minutě se při hře bez brankáře trefil Chorney jen vteřinu poté, co se na led vrátil vyloučený Dahlbeck. Na vyrovnání nezbývalo moc času a Rockford závěr zvládl bez úhony.

Joakim Nordström v šanci před brankou Wolves
Joakim Nordström v šanci před brankou Wolves

Rockford v utkání nevyužil ani jednu ze 7 přesilovek (čtyřikrát byl vyloučen Edmunson, který nedohrál po zákroku na Mullana minulý zápas). O víkendu naopak v oslabení inkasovali 4 góly ze 14 trestů. Při hře v početní nevýhodě jsou Ice Hogs až na 29. místě v soutěži.

„Snažíme se, blokujeme střely, ale musíme více předvídat,“ pověděl k tomu v týdnu trenér Ted Dent. „Hráli jsme proti šikovným týmům, je tedy třeba, abychom byli schopni lépe číst hru.“

„Jsme trochu pasivní a necháme soupeře kombinovat. Musíme hrát agresivněji, blokovat střely a soustředit se na to, abychom dostali puk ze třetiny,“ říká obránce Bobby Shea. „Víme o tom. V úterý jsme se na to tréninku zaměřili a jsem si jistý, že v tomto směru se budeme zlepšovat,“ doplňuje Jard Nightingale. Hogs se však v tomto směru o víkendu moc nedařilo. Proti Chicagu bylo tradičně hodně vyloučených hráčů a v sobotu tresty na začátku zápasu stály Hogs naději na lepší výsledek.

Fanoušci zasypali led plyšáky už po 21 vteřinách, když Beach otevřel skóre
Fanoušci zasypali led plyšáky už po 21 vteřinách, když Beach otevřel skóre