Bryan Bickell
Bryan Bickell

Změny v kádru Blackhawks během týdne

Během pracovního týdne jsme Vám nestihli přinést zprávy o změnách v sestavě Blackhawks, tak nyní jen krátké shrnutí. V pondělí Blackhawks poslali do AHL útočníka Bryana Bickella a opačným směrem povolali jednu z největších nadějí, Marka Daňa. Ve čtvrtek pak Blackhawks poslali do AHL útočníka Ryana Hartmana.

Devětadvacetiletého Bickella se Blackhawks snažili před začátkem sezony vyměnit, ale s jeho 4 milionovým cap hitem se nenašel zájemce. Blackhawks jej následně 2. října zapsali na listinu volných hráčů, ale dále zůstal v týmu. Během prvního měsíce odehrál 7 utkáních, ve kterých nebodoval, měl bilanci -3 +/- body a 5x vystřelil. Čtyři z posledních 5 utkání před odesláním do AHL sledoval pouze z tribuny.

Bickell se tak do AHL vrátil poprvé od dubna 2010, kdy jej Blackhawks povolali do hlavního týmu a zahrál si i v playoff NHL při cestě Blackhawks za 1. Stanley Cupem po 49 letech. Na poháru se jeho jméno ale neobjevil, protože neodehrál dostatečný počet zápasů. V letech 2013 a 2015 si to ovšem vynahradil. Doposud v NHL odehrál 366 zápasů, v nichž nasbíral 133 bodů (65+68) a 184 TM. V playoff přidal 39 bodů (20+19) v 75 zápasech. V pátek nastoupil za IceHogs na ledě Grand Rapids a vstřelil branku.

Dvacetiletý Daňo měl povedený začátek kempu Blackhawks, ale nakonec byl poslán na úvod sezony do AHL. V Rockfordu odehrál 9 zápasů, ve kterých nasbíral 7 bodů (1+6) a jeho 6 asistencí je stále nejlepším výkonem IceHogs. Od povolání k Blackhawks odehrál 3 zápasy a vstřelil 1 gól. Loni v nováčkovské sezoně odehrál za Columbus 35 zápasů, ve kterých nasbíral 21 bodů (8+13).

O rok starší Hartman před odesláním zpět do Rockfordu odehrál za Blackhawks 3 zápasy a připsal si 1 asistenci, jeho první bod v NHL. V prvním zápase po návratu do AHL skóroval, a má nyní sérii 4 zápasů AHL v řadě s gólem. V AHL má nyní na kontě 9 zápasů se 6 body (4+2) a 22 TM.

  • Bryan Bickell

    Bickell CAN

    38 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Marko Daňo

    Daňo SVK

    29 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Ryan Hartman

    Hartman USA

    29 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: