Kane v „bitce“ se Scottem
Kane v „bitce“ se Scottem

Miniturnaj hvězd vyhrála Pacifická divize Johna Scotta

V neděli se v Nashvillu uskutečnilo Utkání hvězd, v jehož rámci si výběry jednotlivých divizí zahrály miniturnaj 3 na 3. Chicago mělo jediného zástupce, nejproduktivnější hráč soutěže Patrick Kane byl kapitánem Centrální divize. Jeho tým prohrál s Pacifickou divizí 9:6 a byl to právě celek Johna Scotta, který následně porazil ve finále Atlantickou divizi s Jaromírem Jágrem těsně 1:0. Kane se ve svém zápase jednou trefil, střelecky se prosadil chvíli poté, co jej ve středním pásmu poslal Scott k zemi. Po své brance se pak se svým bývalým spoluhráčem „popral“ a na chvíli tak pobavil publikum, které na něj vytrvale bučelo. Scott, obrovitý bitkař, kterého do Nashvillu poslaly hlasy fanoušků a který se musel potýkat se snahou vedení soutěže, aby se utkání nezúčastnil, skóroval dvakrát a nakonec si odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče.

V Nashvillu se představili dva další bývalí hokejisté Blackhawks: Dustin Byfuglien (1 gól, nyní Winnipeg) a Brandon Saad (Columbus). Kapitán Jonathan Toews se omluvil pro nemoc a od NHL obdržel trest, když nesmí nastoupit do nadcházejícího utkání v Coloradu.

Saad s Byfuglienem se zúčastnili soutěže o nejrychlejšího bruslaře, kterou vyhrál nováček Dylan Larkin. Útočník Detroitu překonal letitý rekord Mikea Gartnera, když stihl kolo za 12,894 vteřiny. Patrick Kane nastoupil do soutěže o nejpřesnějšího střelce, kterou vyhrál John Tavares. V souboji o nejtvrdší střelu zvítězil domácí favorit Shea Weber, společně s ním za Západ stříleli i Byfuglien se Scottem.

  • Dustin Byfuglien

    Byfuglien USA

    39 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Patrick Kane

    Kane USA

    35 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Brandon Saad

    Saad USA

    31 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • John Scott

    Scott CAN

    41 let, Obránce
    Členem klubu: