Kterým hráčům se dařilo na Kempu nadějí?

Trenér Joel Qunneville, asistent GM Stan Bowman a letos draftovaní hráči Dylan Olsen, Byron Froese a Paul Phillips řekli oficiálním webovým stránkám Blackhawks, kdo se podle nich na Kempu nadějí představil v nejlepším světle.

Dylan Olsen

[Byron] Froese a [Brandon] Pirri podle mě byli vidět nejvíce. Když jsem tam jako mladý hráč přijel a viděl jejich schopnosti, připadalo mi, že si na ledě dělají, co chtějí. Určitě si myslím, že trochu zvedli své šance; oba byli tento týden neskuteční.

Stan Bowman

Pokud jde o naše volby v draftu, myslím, že [David] Pacan zanechal dobrý dojem, stejně tak [Daniel] DeLisle, dva velcí střední útočníci, které jsme si právě draftovali. Brandon Pirri má za sebou také dobrý kemp, i [Marcus] Krüger.

Mezi obránci [Dylan] Olsen, i když jeden den vynechal, tak je to vyrovnaný hráč, a [Shawn] Lalonde. Kyle Beach, který je tady podruhé, byl v některých momentech dominantní. Stejně tak Akim [Aliu]. Myslím si, že pokud se tihle hráči rozhodnou, že se do toho opravdu opřou, tak mohou vážně přepnout svůj výkon na vyšší úroveň. Jen mám za to, že to od nich potřebujeme vidět pravidelně, ale myslím, že v určitých chvílích si s ostatními na ledě pohrávali. Byron Froese byl jedním z těch, o kterých jsem moc nevěděl, ale byl snad pořád u puku. Je šikovný, ale nebojí se černé práce. Je v tomto ohledu kompexní, není jen střelcem, ale také schopný v defenzivní činnosti a drobnostech.

Z volných hráčů, příjemně nás překvapil [Cameron] Schilling, o kterém jsme toho moc nevěděli. Myslím, že se loni nečekaně dostal do sestavy [University of] Miami-Ohio. Broc Little byl hodně dobrý, také je z univerzity. Někteří z těchto hráčů nás zaujali. Těžko říct, kde budou hrát profesionálně, protože to nejsou velcí hráči, ale jsou často v akci u puku.

Byron Froese

Jednoznačně můj spolubydlící [Kyle] Beach, protože po ledě létal a hrál hodně dobře. Odvedl tam skvělý výkon. Hodně dalších hráčů na mě udělalo dojem, ale snažil jsem se soustředit hlavně na svou hru.

Joel Quenneville

[Akima] Aliua jsem dnes neviděl, ale Beachy je veliký a trpělivý s pukem, takže bude zajímavé vidět ho v kempu s celou partou. Loni měl bezpochyby výborný kemp a dostal dost prostoru v důležitých zápasech. Musíme se letos podívat, jak se od minulého roku zlepšil, bude pěkné vidět ho ve hře proti některým z hráčů NHL.

Paul Phillips

Myslím si, že všichni hráči tady jsou talentovaní a je tu dost takových, kteří jsou hodně šikovní. Kyle Beach, hodně dobrý hráč; Akim Aliu, velmi šikovný; Brandon Pirri, velice šiokvný a těžko se proti němu hraje; a Bill Sweatt, velmi velmi rychlý, jeden z nejrychlejších hráčů, proti kterým jsem kdy hrál. A hodně hráčů z univerzit mě zaujalo. Mark Arcobello je velmi nadaný a jak už jsem řekl, všichni tady jsou schopní. Proti každému se tady hraje obtížně.